Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 162

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Asi nie je medzi ľuďmi priveľa takých, ktorých by z času na čas netrápila nejaká tá bolesť. Objaviť sa môže na rôznych častiach tela a rozhodne to dokáže výrazne pokaziť náladu. Navyše, nikdy neviete, kedy sa objaví. Aj preto sa vedci rozhodli vyrobiť zariadenie, ktoré by ste mohli mať skoro stále pri sebe a s bolesťou by vám pomohlo. A myslíme si, že sa im celkom vydarilo.

Nositeľné zariadenie Seedze Relief môže jednoduchým spôsobom zmierniť chronické bolesti, znížiť stres a zlepšiť zdravie a pohodu nositeľa. Toto kompaktné zariadenie pritom kombinuje modernú technológiu vyhrievania grafénom, liečbu infračervenými svetelnými vlnami a aromaterapiu rastlinnými silicami. Grafénový ohrev a infračervená terapia podporujú prirodzený samoliečebný proces tela. Navyše, vďaka efektu „rezonančnej absorpcie“, telo detoxikuje aj škodlivé látky. Aromaterapia funguje na základe cirkulácie aromatických zložiek so špecifickými vlastnosťami a ovplyvňuje tak telesné vnemy, ako sú bolesť a stres. Zariadenie sa jednoducho priloží na cieľové miesto bolesti, pričom všetky tri technológie vytvárajú synergické účinky, ktoré môžu uľaviť od bolesti a zlepšiť tak celkové zdravie nositeľa.

Ochranný prostriedok dýchacích ciest s názvom Gibli je navrhnutý nielen na to, aby chránil pracovníkov pred biologickými patogénmi, škodlivými časticami a znečisteným ovzduším. Okrem filtračnej súpravy a ventilátora pre lepšie prúdenie vzduchu má tento „inteligentný“ respirátor v sebe zabudovanú aj elektroniku a využíva softvér zameraný na prevenciu pracovných úrazov. Algoritmy umelej inteligencie tak dokážu rozpoznať príznaky únavy nositeľa a upozornia ho na to prostredníctvom mobilnej aplikácie. Toto riešenie pomôže nositeľovi zistiť, kedy si má urobiť prestávku, aby sa predišlo nehodám pri činnosti v znečistenej oblasti alebo pri práci v náročnom prostredí. Gibli tiež rozpozná, keď používateľ spadne, a odošle upozornenia zvoleným kontaktom, aby mohli zaistiť rýchlu pomoc.