Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rýchly Svet technológií - 167

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V Rýchlom Svete technológií s nami preletíte prehľadom zaujímavých informácií o najnovšom technologickom vývoji a výskume.

Štýlový cyklistický počítač CoreCap sa zasúva do štandardnej hlavovej trubky a mal by sa údajne zmestiť do všetkých stĺpikov vidlíc horských bicyklov. Keďže nie je namontovaný na riadidlách, môže v tejto trubke uchovávať veľkú valcovú batériu. Toto len 185 gramové zariadenie si tak môže dovoliť deklarovať až 80 hodín prevádzky na jedno nabitie. CoreCap sa pritom automaticky zapne, keď sa bicykel pohne a začne zaznamenávať údaje o jazde. Tie sa cez Bluetooth potom odosielajú do mobilnej aplikácie v smartfóne. Jazdec si môže vytvoriť až päť obrazoviek, ktoré zobrazia potrebné údaje z dlhého zoznamu funkcií. Sledovať sa dajú nielen informácie o rýchlosti, vzdialenosti či čase, ale napríklad aj o nadmorskej výške. Vhod určite príde aj možnosť zobrazenia smerových navigačných pokynov alebo oznámení zo smartfónu.

Multifunkčný nabíjací systém dva v jednom, Tegic Quickbee, obsahuje nabíjaciu stanicu s výkonom 260 wattov, ktorá má dokovaciu podporu pre nabíjanie priloženej externej nabíjačky. Táto powerbanka má kapacitu 8 000 mAh a v doku sa nabije do plnej kapacity už za 12 minút. S powerbankou sa potom dá napríklad až jeden a pol krát nabiť iPhone13. Samotná nabíjacia stanica je vybavená dvomi portami USB-A a dvomi portami USB-C. Vďaka tomu môže používateľ efektívne nabíjať až 4 zariadenia súčasne, ako sú napríklad smartfóny, fotoaparáty či tablety. Systém dokonca zvláda nabíjať až dva notebooky naraz. Obsahuje tiež integrovaný softvér, ktorý monitoruje spotrebu v nabíjacích portoch a zobrazuje každú nabíjaciu operáciu na 1,3-palcovom OLED displeji.