Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Paris Rhône vniká do oblasti domáceho kina so 4K laserovým projektorom

Paris Rhône vniká do oblasti domáceho kina so 4K  laserovým projektorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 7. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veterán v oblasti domácich spotrebičov Paris Rhône vstupuje už aj do sektora domácej zábavy s novým 4K UHD laserovým projektorom s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou, ktorý dokáže premietať obraz na veľkej ploche zo vzdialenosti len niekoľkých centimetrov a zároveň disponuje vlastným výkonným zvukovým systémom.

Francúzska spoločnosť bola založená už v roku 1915 a jej chladiace ventilátory, čistiace zariadenia, kuchynské vybavenie a ďalší elektrotechnický tovar sa odvtedy predáva v Európe, Severnej Amerike, na Blízkom východe a v Ázijsko-tichomorskom regióne. Laserový projektor PE-LT002 4K Laser TV predstavuje pre spoločnosť Paris Rhône dve prvenstvá. Je to jej prvý audiovizuálny produkt, ako aj debut na crowdfundingovej platforme Indiegogo.

Laserový projektor Paris Rhône PE-LT002 4K Laser TV.

DLP projektor s rozmermi 425 x 335 x 100 milimetrov a hmotnosťou 15,4 kilogramu má projekčný pomer 0,222 : 1. To znamená, že diváci si budú môcť vychutnať obraz v rozlíšení 3 840 x 2 160 pixelov s uhlopriečkou 80 palcov (2,03 metra) zo vzdialenosti len 13,7 centimetra od steny alebo plátna alebo uhlopriečku až 150 palcov (3,81 metra) zo vzdialenosti 47,7 centimetrov.

Model PE-LT002 je postavený na svetelnom systéme ALPD 3.0, ktorý sľubuje „širokú škálu farieb, vysoký jas a kontrast“. Zvládne obsah v HDR10, k dispozícii je podpora 100 % farebnej škály Rec.709 a má natívny kontrastný pomer 3 000 : 1. Navyše svetelný výstup 2 000 ANSI lúmenov by mohol umožniť sledovať filmy počas denného svetla bez zatiahnutia žalúzií, hoci najlepšie výsledky sa dosiahnu po zotmení.

Laserový projektor Paris Rhône PE-LT002 4K Laser TV.

Laserový projektor PE-LT002 využíva operačný systém Android 9.0, takže používatelia by mali mať prístup do obchodu Google Play a môžu si tak inštalovať obľúbené zábavné aplikácie. Jednotka dosahuje obnovovaciu frekvenciu 60 Hz a oneskorenie na vstupe 50 milisekúnd, takže by mohla zaujať aj príležitostných konzolových hráčov. Vyhladzovanie pohybu MEMC by malo pomôcť vyostriť aj rýchle akčné scény.

Konektivitu zaistia dva porty HDMI, pričom jeden z nich je kompatibilný s ARC na jednoduchú integráciu do zvukovej zostavy domáceho kina. Nechýba ani ethernetový port LAN, USB a audio konektor a pripravené sú aj bezdrôtové technológie Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.2. Okrem laserovej projekčnej jednotky sa v kryte zariadenia nachádza aj integrovaný 50-wattový zvukový systém, ktorý podporuje dekódovanie Dolby Audio a DTS HD a sľubuje pohlcujúci zážitok z počúvania, ktorý sa bude hodiť k obrazu na veľkej obrazovke.

Laserový projektor Paris Rhône PE-LT002 4K Laser TV.

Spoločnosť Paris Rhône uvádza, že svetelný zdroj by mal vydržať až 25 000 hodín prevádzky, čo predstavuje viac ako 12 000 dvojhodinových filmov. K dispozícii je osembodová korekcia lichobežníkového skreslenia a elektronické zaostrovanie. Snímače pohybu stlmia svetelný zdroj, keď sa niekto priblíži, aby sa zabránilo poškodeniu očí.

Na startup portáli Indiegogo sa uvádza, že laserový projektor Paris Rhône PE-LT002 4K Laser TV je už vo výrobe a cena sa začína od 1 799 dolárov pre prvých sto záujemcov a potom sa zvýši na 1 999 dolárov pre ďalšiu skupinu. Navrhovaná maloobchodná cena bude 2 399 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok dodávok sa odhaduje na október.

Laserový projektor Paris Rhône PE-LT002 4K Laser TV.