Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG Display integruje filmový zvuk do gigantického televízneho panelu OLED

LG Display integruje filmový zvuk do gigantického televízneho panelu OLED
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Display v rámci svojej účasti na výstave K-Display 2022 tento týždeň odhalila 97-palcový panel OLED televízora, ktorý nielenže sľubuje jasnejší zážitok zo sledovania veľkej obrazovky, ale zároveň využíva povrch displeja ako obrovský zvukový systém.

Mimoriadne veľký OLED panel, ktorý debutuje v Kórei, je postavený na technológii OLED EX, ktorú spoločnosť LG Display predstavila minulý rok, a v ktorej boli vodíkové prvky v OLED nahradené deutériom (stabilný izotop vodíka) a zmiešané s algoritmami spoločnosti, aby sa zvýšil jas obrazovky až o 30 %. Táto technológia sa už dostala do modelov spoločností LG a Philips, ale televízor predstavený na veľtrhu K-Display 2022 je prezentovaný ako najväčší OLED panel, aký bol kedy vyrobený, s gigantickou uhlopriečkou až 97 palcov (takmer 2,5 metra).

Okrem „realistických farieb, jemných detailov a dokonalej čiernej“ sa tento rozsiahly televízor môže pochváliť aj technológiou Film CSO (Cinematic Sound OLED), ktorá v podstate využíva zobrazovací panel ako reproduktor.

Spoločnosť LG Display zabudovala do 97-palcového televízneho panela OLED EX 5.1-kanálový systém, ktorý poskytuje priestorový zvuk bez externých reproduktorov.

Spoločnosť LG Display tvrdí, že táto technológia vkladá do širokouhlého panelu 5.1-kanálový zvukový systém, aby vytvorila „výkon, ktorý ponúka filmovú úroveň pohltenia“. Presný spôsob, akým vibrujúci plochý panel dokáže poslucháčov obklopiť priestorovým zvukom, aký zažívajú v kinách, zatiaľ nebol odhalený, ale oslobodenie sa od viacerých reproduktorov rozmiestnených po obývačke je určite niečo, čo určite poteší každého.

Na výstave sú predvádzané aj najnovšie transparentné OLED panely spoločnosti, vrátane inštalácie 16 obrazoviek, ktoré demonštrujú potenciál technológií na zobrazovanie digitálnych umeleckých diel alebo komerčných videí. To by sa pravdepodobne mohlo premietnuť do reklamnej oblasti v reálnom svete. Medzi ďalšie zaujímavosti patrí aj obrovská sklenená stena určená na zobrazenie prezentácií v rokovacích miestnostiach. Informácie o časovej dostupnosti produktov zatiaľ neboli zverejnené.

Spoločnosť LG Display demonštruje transparentnú technológiu OLED na výstave K-Display 2022 v Soule, vrátane tejto 16-panelovej zostavy.