Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lampa, ktorá sa automaticky zameria na tvár používateľa alebo na iný cieľ

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci to nie je až taký vážny problém, neustále premiestňovanie stolnej lampy môže byť trochu nepríjemné. Nová lampa Pino Lamp z dielne hongkonskej spoločnosti Werobot bola navrhnutá s ohľadom na túto skutočnosť, pretože sa automaticky otáča podľa tváre používateľa, kníh alebo predmetov danej farby.

Inteligentná stolná lampa Pino Lamp sa dá ovládať pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie alebo prostredníctvom dotykovej plochy umiestnenej na zadnej strane lampy. Táto LED Lampa je vybavená kamerou a používateľ ju môže nastaviť tak, aby sa otáčala až do uhla 160 stupňov a automaticky sledovala tvár používateľa, otvorenú knihu alebo objekt vo farbe, ktorú si používateľ zvolí. Pomocou dotykovej plochy a aplikácie možno tiež upraviť jas a nastaviť lampu na jednu z troch teplôt farieb: teplú, prirodzenú alebo studenú.

Inteligentná stolná lampa Pino Lamp.

Jedným z praktickejších navrhovaných použití lampy Pino je udržiavanie osvetlenia tváre používateľa, keď sa pohybuje sem a tam pri videohovoroch alebo nakrúcaní videí. V tomto smere pomáha priložený držiak na smartfón, ktorý sa upína na krk lampy, aby lampa a telefón vždy smerovali rovnakým smerom.

K dispozícii je aj verzia lampy Pino, ktorá obsahuje bezdrôtovú nabíjaciu platformu zabudovanú v jej základni na nabíjanie kompatibilných smartfónov. Obe verzie môžu byť vyhotovené vo farebných variantoch bielej, zelenej, sivej, ružovej, žltej a čiernej farby.

Inteligentná stolná lampa Pino Lamp.

Nová inteligentná stolná lampa Pino Lamp je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Cena základného modelu je 779 HKD (približne 103 EUR), zatiaľ čo model s bezdrôtovým nabíjaním sa dá získať za 934 HKD (okolo 124 EUR). To je o 42, respektíve o 40 percent menej ako sú plánované maloobchodné ceny týchto modelov. Za predpokladu, že sa lampa dostane do výroby, mala by sa začať dodávať v decembri 2022.

Inteligentná stolná lampa Pino Lamp.