Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvá Roomba 2 v 1 vysáva, vytiera a udržiava koberec suchý

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť iRobot predstavila svoj prvý vstup do sveta kombinovaných vysávacích a mopovacích robotov, o ktorom tvrdí, že je to najpokročilejší systém tohto typu. Novo predstavený model Roomba Combo j7+ je vybavený výsuvnou mopovacou hlavicou, ktorá sa vyklopí nahor, čo tomuto čistiacemu stroju umožňuje plynulý prechod z tvrdých podláh na koberce a zároveň udržuje veci pekne čisté a suché.

Nový robotický čistič podláh je najnovším modelom zo série Roomba j7, ktorá zahŕňa aj vlani predstavený model vybavený kamerou so svetlom na identifikáciu a vyhýbanie sa prekážkam. Táto funkcia sa prenáša aj do nového vlajkového modelu, spolu s vylepšeniami operačného systému, vďaka ktorým bude podľa spoločnosti iRobot „časom inteligentnejší“.

Skutočným rozdielom je však funkcia 2 v 1. Existujú už aj iné robotické čističe podláh zamerané na tento druh schopností, no spoločnosť iRobot verí, že jej model vyniká schopnosťou plynulo prechádzať z podlahy na koberec a späť. Okrem toho úplne zasúva mop, namiesto toho, aby ho jednoducho zdvihol kúsok nad podlahu.

Robotický čistič podláh 2 v 1 Roomba Combo j7+.

Robí to pomocou senzorov, ktoré rozpoznávajú rôzne typy podláh, vrátane schopnosti rozpoznať blížiaci sa koberec. Vďaka tomu sa mopovací mechanizmus vyklopí nahor z cesty, pričom sa elegantne zaistí na hornom povrchu, takže Roomba Combo j7+ môže pokračovať v upratovaní bez toho, aby sa koberec alebo koberček namočil. Výrobca to prirovnáva k spôsobu, akým kabriolet dvíha strechu, a na ukážkových videách sa zdá, že je to skutočne efektívne.

Robotický čistič podláh 2 v 1 Roomba Combo j7+.

Medzi ďalšie funkcie patria hlasové príkazy a funkcia automatického vyprázdňovania sa do základňovej stanice, ako to bolo možné vidieť na predchádzajúcich modeloch Roomba. Vďaka tomu môže robot pokračovať v samostatnom upratovaní po dobu až 60 dní. Cena nového robotického čističa podláh 2 v 1 Roomba Combo j7+ je stanovená na 1 099 USD (cena pre Európu nebola zatiaľ stanovená) a už teraz sa dá predbežne objednať. Predaj sa začne budúci mesiac.

Robotický čistič podláh 2 v 1 Roomba Combo j7+.