Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný inteligentný projektor využíva platformu LG Smart TV

Prenosný inteligentný projektor využíva platformu LG Smart TV
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejské LG pridalo do svojho modelového radu CineBeam ďalší Full HD LED projektor. Kompaktný a ľahký prenosný inteligentný projektor PF510Q dokáže na stenu alebo plátno premietnuť až 120-palcový () obraz, využíva platformu LG Smart TV a môže sa spárovať s dvomi reproduktormi Bluetooth pre stereo zvuk.

S rozmermi len 14,7 x 6,6 x 14,7 cm a hmotnosťou 1 kilogram je DLP projektor PF510Q dostatočne malý a ľahký na to, aby sa dal strčiť do batohu medzi sledovaním alebo hraním hier. Na fungovanie je však potrebné zariadenie pripojiť do elektrickej zásuvky, takže nie je až také prenosné a flexibilné ako modely napájané batériami.

Prenosný inteligentný projektor LG CineBeam PF510Q.

Dokáže premietať obraz v rozlíšení 1080p HDR s uhlopriečkou 30 až 120 palcov (76 – 305 cm) a využíva štvorkanálový zdroj svetla LED, ktorý má životnosť až 30 00 hodín prevádzky. Výstup nie je najjasnejší, má len 450 ANSI lúmenov, ale mal by byť dobre sledovateľný v zatemnených miestnostiach alebo večer na terase. Automatická vertikálna korekcia lichobežníkového skreslenia by mala pomôcť s jednoduchým nastavením.

Prenosný inteligentný projektor LG CineBeam PF510Q.

Zariadenie využíva platformu smart TV webOS 22 spoločnosti LG na prístup k populárnym streamovacím službám, ako sú Disney Plus, Prime Video a Apple TV Plus, a je kompatibilné aj s AirPlay 2 a Apple Home. Prostredníctvom funkcie Screenshare je možné aj streamovanie obsahu zo zariadení s operačným systémom Android. Multimediálny hardvér možno pripojiť cez dva porty HMDI, k dispozícii je aj port USB typu A a RJ45 Ethernet.

Prenosný inteligentný projektor LG CineBeam PF510Q.

Hoci je projektor vybavený vstavaným 5 W mono reproduktorom, tí, ktorí chcú stereo, môžu využiť funkciu Bluetooth Audio Dual Out na výstup cez dvojicu bezdrôtových reproduktorov.

Prenosný inteligentný projektor LG CineBeam PF510Q sa dodáva s praktickým infračerveným diaľkovým ovládačom a je už k dispozícii za cenu 599,99 USD. Informácie o cenách a dostupnosti pre európsky trh zatiaľ neboli zverejnené.