Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sphero vydáva nové robotické hračky zo sveta Star Wars

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca hračiek Sphero pred takmer dvomi rokmi predstavil zmenšenú repliku roztomilého robota BB-8 z filmu Star Wars: The Force Awakens. Robotická hračka si získala množstvo priaznivcov a tak spoločnosť Sphero rozširuje ponuku o ďalšie dva modely robotov zo sveta Star Wars, známeho R2-D2 z pôvodnej trilógie a robota BB-9E.

Robota R2-D2 zrejme netreba predstavovať, no robot BB-9E zatiaľ nie je fanúšikom filmov príliš známy. Je to v podstate zlý náprotivok k robotovi BB-8, ktorý slúži Impériu a je vysoká šanca, že sa s ním stretneme v nadchádzajúcom filme Star Wars: The Last Jedi, ktorý príde do kín už v decembri.

Rovnako ako pri modeli BB-8, aj nové robotické hračky R2-D2 a BB-9E sa dajú ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android. Napríklad s modelom R2-D2 sa dá jazdiť a z pohybov nechýba ani možnosť, nechať robota padnúť na hlavu. Replika R2-D2 je navyše vybavená reproduktorom, takže ju používateľ môže nechať vydávať rôzne zvuky známe z epizódy Star Wars: A New Hope.

Robotická hračka R2-D2.

Modelu BB-9E síce reproduktor chýba a zvuky sú reprodukované prostredníctvom spárovaného mobilného zariadenia, no na druhú stranu tento robot má v hlave zabudované malé svietiace LED diódy. Je to možné vďaka novej technológii indukčného nabíjania, ktorá presúva energiu z tela BB-9E do jeho hlavy.

Robotická hračka BB-9E.

Spoločnosť Sphero popri tom zaviedla novú aplikáciu s názvom Sphero Droids, ktorá používateľom umožní ľahko sledovať a ovládať všetky modely robotických hračiek. Okrem toho aplikácia ponúka interaktívny režim rozšírenej reality, ktorý používateľa prenesie do vnútra vesmírnej lode Millennium Falcon. Tú môže následne preskúmať s pomocou svojho robota R2-D2.

Robotická hračka R2-D2.

Repliky robotov sú už k dispozícii v cene 180 dolárov za model hračky R2-D2 a 150 dolárov za model hračky BB-9E. Treba sa však poponáhľať, lebo všetko nasvedčuje tomu, že takýto druh robotickej hračky je zo strany spotrebiteľov veľký záujem.

Robotická hračka BB-9E.