Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Parrot svojmu dronu Bebop 2 vdýchol viacej života

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzsky výrobca Parrot sa rozhodol aktualizovať svoj už aj tak schopný dron Bebop 2 a oficiálne predstavil nový model Bebop 2 Power. Jeho vstavaná kamera vyzerá byť rovnaká ako v predošlom modeli dronu, no podľa názvu získala novinka väčší výkon. Piloti tak môžu celkovo s dronom lietať vo vzduchu až hodinu, no s jednou zastávkou uprostred letu pre výmenu batérie.

Dron Bebop 2 Power sa dodáva s dvomi batériami, pričom každá z nich má kapacitu 3 350 mAh a ponúka tak výdrž letu až 30 minút. V prípade, že používateľ batériu vymení za nabitú, môže celkovo dosiahnuť hodinu letového času len za cenu krátkej prestávky. Spoločnosť Parrot sa tiež rozhodla k dronu pribaliť aj pár FPV okuliarov pre sledovanie záberov z pohľadu prvej osoby a diaľkový Wifi ovládač.

Ovládač Skycontroller 2 má bezdrôtový dosah až do vzdialenosti 2 kilometrov, zatiaľ čo dron je vybavený blikajúcim modrým svetlom na zadnej strane, čo by malo používateľovi pomôcť v kontaktne na diaľku. Ovládanie letu sa uskutočňuje prostredníctvom novej aplikácie FreeFlight Pro pre operačné systémy iOS a Android. Tá spolupracuje buď s ovládačom alebo s FPV okuliarmi Cockpitglass 2, ktoré sú kompatibilné s väčšinou smartfónov a uhlopriečkou až do 6 palcov. Okuliare prenesú používateľa priamo do pilotnej kabíny dronu a ponúknu mu zorné pole so šírkou 96 stupňov a cez virtuálny HUD mu poskytnú informáciami o lete, ako je nadmorská výška, rýchlosť a spotreba batérie.

Súprava snímačov v drone Bebop 2 Power zistí, keď sa dron vypúšťa do vzduchu z ruky a spočiatku otáča vrtuľami pomalšie a zrýchľuje až keď sa dron vrhá do vzduchu z dlane alebo zo zeme. Športový režim je vyladený pre maximálnu rýchlosť až 65 km / h, zatiaľ čo bežný letecký režim je navrhnutý pre pokojnejšie a ovládateľnejšie lietanie. Každý režim sa dá nastaviť tak, aby vyhovoval špecifickým požiadavkám pilota.

Zabudovaná kamera s 3 osovou digitálnou stabilizáciou poskytne statické širokouhlé fotografie v rozlíšení 14 megapixlov vo formáte JPEG a RAW alebo video zábery v rozlíšení Full HD s rýchlosťou záznamu 30 snímok za sekundu. K dispozícii je 8 GB vnútorného úložiska, ktoré je teda rovnakej veľkosti ako v modeli z roku 2015, čo trocha zamrzí.

Spoločnosť Parrot sa chystá nový dron Bebop 2 Power predávať už tento mesiac za cenu 599,99 dolárov. K dispozícii bude v matnej čiernej farbe s lesklými časťami.