Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoPro oznamuje cenu a dostupnosť sférickej kamery Fusion

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci spoločnosť GoPro so svojou novou sférickou kamerou Fusion navnadila spotrebiteľov už v apríli tohto roku, až teraz oznámila cenu a dostupnosť spolu s ďalšími podrobnosťami. Kamera Fusion je schopná vytvárať panoramatické zábery v plných 360 stupňoch, ktoré si divák môže ľubovoľne otáčať a nakloniť tak, aby videl akciu z rôznej perspektívy.

Sférická kamera GoPro Fusion je v skutočnosti zložená z dvoch kamier, jednej na prednej a druhej na zadnej strane. Vďaka tomuto rozloženiu je schopná snímať zábery v 360 stupňoch vo formáte 5,2 K pri rýchlosti 30tich snímok za sekundu. Snímky sú potom spájané do jedného celkového panoramatického záberu. Kamera je navyše vodotesná do hĺbky 5 metrov, takže môže byť príjemným doplnkom aj pre fanúšikov vodných športov.

Sférická kamera GoPro Fusion.

Používatelia tiež vďaka funkcii OverCapture môžu vytiahnuť z celkového obrazu aj tradičné videá a fotografie v rozlíšení HD. To znamená, že po nakrúcaní videa pomocou technológie Fusion sa dá uložiť jedna interaktívna 360 stupňová verzia alebo je možné vytvoriť množstvo neinteraktívnych videí, ktoré zachytia akciu z pevného uhla podľa vlastného výberu.

Sférická kamera GoPro Fusion.

Medzi zobrazovacie režimy patrí takzvaný AngelView, prostredníctvom ktorého to vyzerá tak, akoby bol videozáznam snímaný fotoaparátom, ktorý sa vznáša pred používateľom. V skutočnosti je to snímané pomocou tyče, no tá je počas spracovania orezaná. Režim Little Planet zase vytvorí zábery, v ktorých sa zdá, že kamera smeruje nadol na sférickú krajinu, a režim Panoflow vytvára sférické časozberné videá.

Sférická kamera GoPro Fusion je k dispozícii na objednávku za cenu 749,99 EUR, pričom dodávka je naplánovaná predbežne od 7. decembra, alebo aj niekoľko dní skôr, pokiaľ to výrobca bude stíhať expedovať.

Sférická kamera GoPro Fusion.