Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá do uší, ktoré v reálnom čase preložia 40 jazykov

Bezdrôtové slúchadlá do uší, ktoré v reálnom čase preložia 40 jazykov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Softvér, ktorý dokáže prekladať jazyky v reálnom čase bude určite veľkým prínosom pre cestovateľov, podnikateľov a celkovo pre našu spoločnosť. Mnohé veľké aj malé firmy v posledných rokoch sľubovali, že prinesú takúto technologickú revolúciu, no výsledky boli až doteraz nepresvedčivé alebo nepraktické.

Spoločnosť Google však práve prichádza na scénu s prvými bezdrôtovými slúchadlami, ktoré prehlasujú, že prekladajú 40 jazykov v reálnom čase, spolu s niekoľkými ďalšími praktickými funkciami.

Hoci Microsoft tiež vyvinul podobné riešenie, ktoré integroval do programu Skype a Google má samozrejme už niekoľko rokov hlasové prekladateľské schopnosti vo svojom softvéri Google Translate, hovoriť do telefónu alebo komunikovať so stolným počítačom nemusí byť vždy praktické. A práve slúchadlá Google Pixel Buds by mali priniesť slobodu a diskrétnosť pri prekladaní, kdekoľvek sa ich používateľ nachádza.

Slúchadlá do uší Google Pixel Buds.

Slúchadlá do uší sú bezdrôtové, no na rozdiel od Apple AirPods sú navzájom prepojené káblom okolo zadnej časti hlavy, čiže sa len bezdrôtovo pripájajú k mobilným zariadeniam cez Bluetooth. Pravé slúchadlo disponuje dotykovou plochou pre ovládanie prehrávania hudby a v balení sa nachádza aj vreckové nabíjacie puzdro.

Okrem prehrávania hudby z pripojeného mobilného zariadenia však slúchadlá do uší Google Pixel Buds vynikajú schopnosťou prekladania v reálnom čase až do 40 jazykov. Využívajú k tomu softvér Google Translate v pripojenom smartfóne Pixel a podľa spoločnosti Google tak efektívne fungujú ako osobný prekladateľ ukrytý v uchu.

Okrem prehrávania hudby z pripojeného mobilného zariadenia však slúchadlá do uší Google Pixel Buds vynikajú schopnosťou prekladania v reálnom čase až do 40 jazykov.

Preklad sa aktivuje pridržaním dotykovej plochy na pravom slúchadle a prenesením vety „Pomôž mi hovoriť po japonsky.“ Reproduktor v smartfóne potom nahlas prehráva japonský preklad. Keď váš japonský hovoriaci priateľ odpovie, jeho slová budú preložené a prehrávané cez slúchadlá vo vašom materinskom jazyku.

Okrem toho sú slúchadlá vybavené aj vstavaným digitálnym asistentom Google Assistant, ktorý slúži pre hlasové príkazy na ovládanie hudby, telefonických hovorov či získanie trasy cez službu Google Maps. Taktiež môže byť využitý pre prečítanie textových správ a naplánovaných udalostí v kalendári.

Slúchadlá Google Pixel Buds sa dajú používať ako bežné slúchadlá so zariadeniami s operačným systémom iOS, no funkcie osobného prekladateľa a digitálneho asistenta vyžadujú pripojený smartfón Pixel alebo iné mobilné zariadenie s operačným systémom Android 6.0 Marshmallow alebo vyšším. Slúchadlá do uší Google Pixel Buds sa dajú predbežne objednať v čiernej, bielej alebo modrej farbe za 159 dolárov, pričom k dispozícii by mali byť v novembri tohto roka.

Pravé slúchadlo disponuje dotykovou plochou pre ovládanie prehrávania hudby a v balení sa nachádza aj vreckové nabíjacie puzdro.