Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zariadenie effie za vás efektívne ožehlí rôzne druhy oblečenia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z Veľkej Británie vytvorili zaujímavé zariadenie s názvom effie, ktoré môže gazdinkám výrazne ušetriť čas strávený domácimi prácami. Effie je totiž automatizované žehliace zariadenie, do ktorého len vložíte vlhké oblečenie z práčky a po určitej dobe z neho vytiahnete suché, lisované oblečenie bez pokrčenia.

Do žehliaceho zariadenia effie môžete vložiť až 12 kusov oblečenia, ktoré sa vešia na špeciálne nastaviteľné vešiaky. Nie je pritom potrebné triediť oblečenie podľa toho, z akých materiálov je vyrobené, či už je to polyester, bavlna, hodváb, viskóza a džínsoviny. Effie si poradí so všetkými.

Samotný žehliaci proces sa po zavesení oblečenia aktivuje stlačením tlačidla Štart. Oblečenie sa vtiahne do vnútra, kde látka prichádza do kontaktu s lisovacím systémom, ktorý ju vysuší a vyrovná pokrčenie. Takéto vyžehlenie jedného kusu odevu trvá približne tri minúty.

Zariadenie effie za vás efektívne ožehlí rôzne druhy oblečenia.

V prípade delikátnejších kusov oblečenia ich zariadenie môže jednoducho naparovať vodnou parou bez toho, aby sa ich dotkol lis. Voda sa nalieva do vyberateľnej nádrže, takže nie je nutné pripájať zariadenie k sanitárnemu systému v domácnosti. Effie má tiež kolieska, takže sa dá jednoducho presunúť niekam do rohu, keď sa nepoužíva.

Automatizovaný žehliaci systém effie bude k dispozícii na predbežné objednanie od marca 2018 v rámci pripravovanej start-up kampane. Cena za predčasné objednanie cez kampaň bola stanovená na 699 libier (približne 779 EUR).