Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Levitujúca kamera Moon pozorne sleduje priestor zo všetkých strán

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v minulosti sme sa mohli stretnúť s domácimi zariadeniami, ktoré využívali magnetickú levitáciu, ako napríklad bezdrôtové reproduktory alebo svietidlá. Najnovším prírastkom, ktoré sa vznieslo na scénu je inteligentná kamera Moon, ktorá sa okrem levitovania môže pochváliť širokou škálou doplnkových funkcií.

Primárnou funkciou kamery Moon je zrejme inteligentný bezpečnostný monitoring. Kamera dokáže detegovať zvuk aj pohyb, takže „počuje alebo vidí“ niečo vo vašom dome, ak ste mimo a skontaktuje váš smartfón, v ktorom vám pustí zábery z vašej domácnosti v reálnom čase. Moon má integrovanú obojsmernú komunikáciu, takže používateľ môže na diaľku kričať na votrelcov alebo sa porozprávať so svojim blízkym, ktorý dorazil domov.

Inteligentná levitujúca kamera Moon.

Spoločnosť 1-Ring prezentuje svoju kameru Moon aj ako centrálu pre inteligentnú domácnosť, ktorá dokáže zjednotiť všetky domáce spotrebiče s podporou širokej škály domácej automatizácie. Zariadenie je kompatibilné s inteligentnými zariadeniami, spotrebičmi a službami IFTTT, Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit a Samsung SmartThings. Okrem Wi-Fi a Bluetooth môže systém komunikovať aj prostredníctvom protokolov Z Wave, Zigbee a IR Blaster. Okrem toho je kamera Moon vybavená množstvom senzorov pre monitorovanie teploty, vlhkosti, svetla a CO2.

Inteligentná levitujúca kamera Moon.

Samotné rozlíšenie kamery je 5 megapixlov pre statické snímky a video zaznamená v rozlíšení až do 1080p. Kamera má k dispozícii aj funkciu nočného videnia a trojicu mikrofónov s potláčaním šumu. Kamera sa nabíja bezdrôtovo počas levitovania nad svojou základňou. Výrobca tvrdí, že levitácia nie je len vizuálna zaujímavosť, ale vďaka tomu sa kamera môže vo vzduchu otáčať okolo svojej osi o celých 360 stupňov. Používateľ tak získa plynulý a stabilný záber na celý monitorovaný priestor.

Inteligentná levitujúca kamera Moon.

Levitujúca inteligentná kamera Moon je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde ju spoločnosť 1-Ring ponúka za finančnú podporu vo výške 217 dolárov. Maloobchodná cena kamery bola pritom stanovená na 330 dolárov. Do konca kampane zostáva ešte 20 dní a už teraz sa podarilo vyzbierať viac ako 128 000 dolárov, pričom cieľová suma bola 45 000 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy by mali byť k dispozícii v marci 2018.