Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Honda si na CES 2018 prinesie koncepty až štyroch zaujímavých robotov

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
8. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Honda sa chystá prezentovať nové koncepcie robotiky už na nadchádzajúcej medzinárodnej výstave CES 2018. Cieľom koncepcie robotov s označením 3E (skratka pre Empower, Experience a Empathy – posilnenie, zážitok, empatia) je pomôcť zlepšiť a zjednodušiť životy nás ľudí.

Roboty zo série 3E sú navrhnuté tak, aby demonštrovali víziu spoločnosti Honda v oblasti robotiky a umelej inteligencie. Zahŕňa to pomoc ľuďom v oblasti zábavy, práce, ale aj počas prípadnej prírodnej či inej katastrofy.

Hoci si spoločnosť Honda necháva podrobné informácie o robotoch až na výstavu CES 2018, ktorá sa uskutoční začiatkom januára v americkom Las Vegas, do prezentácie budú zaradené štyri modely robotov 3E. Jeden z nich s označením 3E-C18 predstavuje univerzálny kolesový transportér, ktorý môže poslúžiť ako chladnička, používateľa sledujúci kontajner s nákladom, dopravník pre donáškové služby v mestách alebo ako predajný stánok. Robot bol nedávno prezentovaný aj na Tokijskom autosalóne.

Honda si na CES 2018 prinesie koncepty až štyroch zaujímavých robotov

Zvyšok flotily koncepčných robotov tvorí spoločenský model v tvare pripomínajúcom veselú žiarovku, ktorý je údajne schopný prejavu sympatií s človekom prostredníctvom výrazov digitálnej tváre. Ďalší model predstavuje pohyblivé kreslo pre použitie vo vnútorných a vonkajších priestoroch a posledný robot je vlastne autonómna štvorkolka, ktorá je vybavená umelou inteligenciou pre podporu „širokého rozsahu pracovných činností“.

Honda si so sebou na CES 2018 prinesie aj prenosnú „hot-swap“ batériu pre elektromobily, nabíjací systém pre domáce použitie, rekreáciu alebo pomoc pri katastrofách a koncept batériového výmenníka.