Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová generácia notebooku XPS 13 je tenšia, ľahšia a výkonnejšia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Dell na výstave CES 2018 predstavila novú generáciu notebooku XPS 13, ktorý je označovaný ako najvýkonnejší 13 palcový prenosný počítač na svete. Nový notebook XPS 13 prináša vylepšenia nielen po hardvérovej stránke, ale vývojári sa pohrali aj s jeho dizajnom, ktorý by mal uspokojiť bežných spotrebiteľov aj profesionálnych používateľov.

Notebook Dell XPS 13 pre rok 2018 je navrhnutý v celokovovom hliníkovom prevedení v striebornej alebo ružovo zlatej farbe. Predná plocha pre podopieranie rúk je v prevedení z uhlíkových vlákien alebo s bielymi pleteným sklenenými vláknami, ktoré notebooku pridávajú svieži moderný vzhľad. Notebook je v zadnej časti vysoký 11,6 milimetra a zužuje sa k prednej hrane na šírku 7,8 milimetra. Jeho 13 palcový InfinityEdge displej sa podarilo osadiť do 11 palcového rámu.

Spoločnosť Dell predstavila nový model notebooku XPS 13 pre rok 2018.

Displej je k dispozícii vo Full HD alebo UHD rozlíšení a o spracovanie obrazu sa postará grafický procesor Intel UDH Graphics 620. Na výber sú konfigurácie s procesorom 8. generácie Intel Core i5 alebo Core i7 s podporou operačnej pamäte až 16 GB LPDDR3 RAM. Rýchle vnútorné SSD úložisko môže dosahovať kapacity až 1 TB. Podľa spoločnosti Dell je XPS 13 prvý notebook na svete s technológiou GORE Thermal Insulation, ktorá je založená na difúzii a disipácii tepla. Batéria by mala poskytnúť výdrž približne 19,5 hodiny.

Varianty prevedenie prednej časti s uhlíkových alebo sklenených vlákien.

Prihlásenie sa do operačného systému môže byť vykonané pomocou hlasového rozpoznávania, dotykom cez čítačku odtlačkov prstov alebo technológiou rozpoznávania tváre používateľa. Notebook XPS 13 disponuje bezdrôtovým pripojením Bluetooh a Wi-Fi 802.11ac, má dva porty Thunderbolt 3, jeden port USB-C a čítačku pamäťových kariet microSD. Podsvietená klávesnica má zdvih kláves len 1,3 milimetra. Všetko sa pritom zmestilo celkovej do hmotnosti notebooku len 1,21 kilogramu.

Nový notebook Dell XPS 13 s operačným systémom Windows 10 je už k dispozícii za cenu začínajúcu sa od 999,99 dolárov. Používatelia si však môžu vybrať aj variant s operačným systémom Linux, kde sa cena začína od 949,99 dolárov.

13 palcový displej môže mať rozlíšenie Full HD alebo UHD.