Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OLED a LCD televízory Philips pre rok 2018 sú plné inovácií

OLED a LCD televízory Philips pre rok 2018 sú plné inovácií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť TP Vision, ako výrobca televízorov Philips, sa rozhodla Európe predstaviť nové OLED a LCD modely na podujatí v českej Prahe, kde nechýbala ani naša redakcia. Televízory sa môžu pochváliť vylepšenou verziou obrazového procesora P5, podporou HDR10+ a trojstranným systémom Ambilight pre farebné osvetlenie. V prípade modelov so systémom Android TV pribudla aj možnosť hlasového ovládania digitálneho asistenta Google Assistant cez zabudovaný mikrofón v diaľkovom ovládači.

Nové OLED televízory Philips budú dostupné v prvej polke tohto roku vo veľkostiach uhlopriečky obrazovky 55 a 65 palcov. Všetky modely kombinujú najnovšiu technológiu OLED s vlastnou technológiou obrazového procesora P5 Perfect Picture a trojstranným systémom Ambilight. Spĺňajú aj požiadavky UHD Premium s úrovňou HDR Perfect.

V tomto roku sa pritom bude dať vybrať z týchto OLED televízorov s trojstranným systémom Ambilight:

Philips OLED 973

Tento 65 palcový televízor bol predstavený vlani na výstave IFA 2017 a teraz debutuje na európskom trhu. Prináša oceňovaný dizajn, ktorý kombinuje sklo, hliník a tiež tkaninu Kvadrat, ktorý zakrýva reproduktory. Zvukový systém s výkonom 60 W obsahuje šesť predných elektroakustických meničov, ktoré sú dômyselne zabudované podstavci televízora. Zadný reproduktor Tripple Ring je integrovaný subwoofer v zadnom tele televízora, ktorý zaistí výrazné a hlboké basy.

Televízor Philips OLED 973

Philips OLED 873

By sa dal označiť za „veľkého 65 palcového brata“ minuloročného modelu 55POS9002, ktorý dorazí na náš trh v priebehu prvého štvrťroku. Model 873 má maximálny jas 900 nitov, široký farebný gamut OLED panelu, ktorý s procesorom P5 dokáže hravo dosiahnuť či dokonca prekonať štandardy pre certifikáciu UHD Premium a vlastný náročný štandard Philips HDR Perfect pre obsah v HDR10 aj HLG. Kvalita zvuku je tiež vysoká vďaka výkonovej technológii Tripple Ring a kompatibilite s DTS HD Premium Sound.

Televízor Philips OLED 873

Philips OLED 803

Model televízora OLED 803 bude dostupný v uhlopriečkach 55 a 65 palcov v druhom štvrťroku. Televízor sa pritom vyznačuje minimalistickým dizajnom s úzkym rámom doplnenom dvomi úzkymi kovovými nohami, ktoré sú umiestnené v pravom uhle k rovine obrazovky. Takisto disponuje obrazovým procesorom P5 s obrazom v štandardoch UHD Premium a Philips HDR Perfect. Rovnako tu nájdeme zvukovú technológiu Tripple Ring s kompatibilitou DTS HD Premium Sound.

Televízor Philips OLED 803

OLED a P5 v dokonalej harmónii

 

Obrazový procesor Philips P5 spája silu piatich procesorov v jednom. Vysoký výkon je potrebný pre ľahkú manipuláciu s množstvom dát nesených obrazom v Ultra HD. P5 analyzuje, dekonštruuje a individuálne rieši každú z piatich premenných, ktoré definujú kvalitu obrazu: vylepšení obrazu, ostrosť, farbu, kontrast a pohyb.

Veľa obsahu, ktorý sa dostáva do našich televízorov, obsahuje vizuálne nedokonalosti, ako je šum a artefakty. Source Perfection v P5ťke ich opravuje, čím znižuje obrazový šum tak, že nedochádza k rozmazávaniu, zatiaľ čo eliminuje šírku pásma tak, že rozširuje 8bitové video až na 14bitový obraz.

Množstvo zdrojov má často nižšie rozlíšenie, ako je kvalita 4K, ktorú dokážu dnešné obrazovky zobraziť. Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling a Detail Enhancer v P5 premieňajú obsah na ostrejší Ultra HD pre jemnejší obraz s výrazne väčšou hĺbkou.

Spoločnosť TP Vision na podujatí v Prahe predstavila svoje nové OLED a LCD televízory Philips pre rok 2018.

Farebná reprodukcia je tiež na vyššej úrovni, vďaka prirodzenému širokouhlému farebnému rozsahu (gamutu) OLED panelu, ktorý je ďalej vylepšený systémom Philips P5 Perfect Color so 17bitovým farebným boosterom a inteligentným spracovaním farieb pre intenzívnejšie, živšie farby a prirodzenejšie tóny pleti,

Ostrosť pohybu tiež predstavuje nové štandardy vďaka inherentnej rýchlosti panelu OLED a výkonu spracovania štyroch miliárd pixlov technológiou Philips Perfect Natural Motion, ktorá zaisťuje, že aj pri najrýchlejšie sa pohybujúcich snímkach v Ultra HD sú reprodukované ako plynulý pohyb pri zachovaní výnimočnej ostrosti. To používatelia ocenia najmä pri sledovaní športových podujatí alebo akčných filmov.

Spoločnosť TP Vision na podujatí v Prahe predstavila svoje nové OLED a LCD televízory Philips pre rok 2018.

Ambilight prináša lepšie spojenie s divákom

 

Integrácia systému osvetlenia Ambilight dosahuje nových výšin s OLED televízormi Philips vďaka ultratenkému rámiku, ktorý umožňuje takmer bezproblémové spojenie s obrazom na paneli televízora. Trojstranný systém Ambilight Spectra XL dokáže ešte vylepšiť farebný súzvuk televízora a obrovský kontrastný pomer pri vytváraní oveľa lepšieho zážitku zo sledovaní obsahu, ako tomu je v tmavej miestonsti alebo v priestore so zapnutým bežným osvetlením.

Technológia zadného farebného osvetlenia Ambilight dotvára atmosféru pri pozeraní obsahu.

Nové LCD televízory Philips pre 2018

 

Společnost TP Vision v Prahe tiež predstavila nové kľúčové modely LCD televízorov pre rok 2018. Ku kvalite obrazu prispieva nielen technológia panela NanoLED ale aj obrazový procesor P5 Perfect Picture Engine. NanoLED je špeciálna 1 nanometer hrubá vrstva nano častíc, ktoré absorbujú prebytočné svetelné vlny a zaisťujú tak čistejšie farby, predovšetkým pri sledovaní z veľkých uhlov a nie pri úplne ideálnom okolitom osvetlení.

Ani v strednej triede nechýba obľúbená technológia Ambilight v trojstrannej variante pre všetky modely. Nižšia trieda bez operačného systému Android TV dostane nové používateľské rozhranie s názvom Saphi. Hlavné produkty LCD televízorov pre rok 2018 budú dostupné v prvej polovici tohto roku.

Predstavené boli modely zo série Philips 8503 s uhlopriečkami 49, 55 a 65 palcov, séria 8303 s uhlopriečkami 49, 55, 65 a 75 palcov, séria 7803 s uhlopriečkami 49, 55, 65 a 75 palcov, séria 7303 s uhlopriečkami 43, 50, 55 a 65 palcov, séria 6503 s uhlopriečkami 43, 50, 55 a 65 palcov.

LCD televízor Philisp 8503

Porozprávajte sa so svojím televízorom Philips

 

Spoločnost TP Vision počas podujatia v Prahe tiež oznámila, že zahrnie funkciu digitálneho hlasového asistenta Google Assistant do všetkých modelov OLED a LCD televízorov pre rok 2018, ktoré sú vybavené operačným systém Android TV.

Táto funkcionalita umožňuje používateľom pokladať digitálnemu asistentovi otázky, na ktoré dostanú relevantné odpovede. S Google Assistant môžete hľadať a spúšťať hudbu, filmy, videá a ďalší obsah napríklad z populárnych lsužiebv YouTube a Netflix. Taktiež sa dajú vyhľadávať najnovšie správy alebo informácie o dopravnej situácii, počasí, plánovať udalosti do svojho kalendára alebo vyhľadávať fotografie na Google Photos.

Nové modely OLED a LCD televízorov Philips, ktoré majú oparečný systém Android TV získali aj podporu pre digitálneho hlasového asistenta Google Assistant.

S Google Assistant sa tiež dajú ovládať ďalšie zariadenia Smart domácnosti, ako sú bezdrôtové reproduktory, produkty Nest Home Automation alebo svetlá Philips Hue a ďalšie. Poznáte ich podľa označenia „Funguje s Google Assistant“.

Pre spustenie digitálneho asistenta Google Assistant je na diaľkových ovládačoch všetkých televízorov s operačným systémom Android TV pre rok 2018 k tomu určené špeciálne tlačidlo. Komunikácia funguje cez mikrofón, ktorý zasvieti modré LED svetlo, aby ste videli, kedy je aktívny.

Spoločnosť TP Vision na podujatí v Prahe predstavila svoje nové OLED a LCD televízory Philips pre rok 2018.

(Zdroj: Tlačová konferencia, tlačové správy TP Vision)