Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací dron LeveTop v netradičnom tvare s užitočnými funkciami

Skladací dron LeveTop v netradičnom tvare s užitočnými funkciami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bežné drony so štyrmi vrtuľami, nazývané aj ako kvadrokoptéry, môžu byť rýchle lietajúce stroje, no vo väčšine prípadov ich tvar robí prepravu náročnou a ramená sa môžu v batožine poškodiť. Aj preto sa vývojári v poslednej dobe zaoberajú skladacími verziami dronov. Najnovším takým prírastkom je aj LeveTop, kvadrokoptéra v netradičnom tvare valca so skladacími ramenami. Dron sa môže pochváliť aj ďalšími užitočnými funkciami.

Tvar dronu LeveTop umožňuje sklopenie ramien s vrtuľami dovnútra tela tak, že vznikne skladný valec. Ten sa dá vložiť do voliteľného ochranného vrecka a potom ho používateľ môže prenášať ako nejakú termosku. Keď príde na miesto určenia, ramená dronu sa vytiahnu a zablokujú vo vertikálnej polohe. Sprievodná aplikácia pre mobilné zariadenia s operačným systémom iOS a Android potom poslúži pre vykonanie automatického vzletu z miesta.

Skladací dron LeveTop.

Ako náhle sa LeveTop dostane do vzduchu, používateľ prevezme ručné riadenie cez spomínanú aplikáciu s dosahom do vzdialenosti až 100 metrov. Dron sa ovláda buď pomocou ovládacích prvkov na displeji, alebo samotným nakláňaním smartfónu. Dron môže využiť technológiou pre rozpoznávanie objektov, aby mohol samostatne sledovať svojho majiteľa počas behu, jazdy na bicykli, pri lyžovaní a tak ďalej. Zabudovaný GPS modul umožní nastaviť geografické hranice, z ktorých sa dron nesmie dostať.

Skladací dron LeveTop.

Dron LeveTop samozrejme disponuje aj kamerou so stabilizáciou obrazu, ktorá nakrúca letecké snímky v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Video sa ukladá na microSD kartu. Vyberateľná batéria s kapacitou 1 500 mA udrží dron vo vzduchu po dobu až 20 minút. Na plnú kapacitu sa nabije za približne dve hodiny. Rovnako ako v prípade vzletu sa dron dokáže automaticky vrátiť na miesto vzletu sám, po vydaní pokynu používateľom cez sprievodnú aplikáciu.

Netradičný dron LeveTop je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 129 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 289 dolárov. V prípade úspechu kampane a ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, dodávka prvých kusov by sa mala začať v júni tohto roku.

Skladací dron LeveTop.