Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Porozprávajte sa s budíkom o vstávaní, stačí povedať BonJour

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Za celú históriu sa vyskúšali snáď stovky riešení budenia a nakoniec sa kvôli nám samým uplatnil hlavne nekompromisný zvoniaci či hlasno pípajúci typ, lebo... vlastne viete prečo. No čo ak by bola možnosť sa s vlastným budíkom porozprávať?

Táto otázka vŕtala v hlave francúzskych vývojárov zo spoločnosti Holi. A nie nadarmo. Prišli totižto s riešením sympatického kruhového smart budíka s menom BonJour. Ten vás zobudí hlasom tak, že zavolá vaše meno. Dokonca s ním môžete skúsiť aj vyjednať ďalších 5 minút. No ak je spárovaný s kalendárom vo vašom telfóne povie vám, či si taký ranný luxus môžete dovoliť.

Budík s menom BonJour vás zobudí hlasom tak, že zavolá vaše meno. Dokonca s ním môžete skúsiť aj vyjednať ďalších 5 minút.

Keďže je budík napojený na rôzne inteligentné aplikácie, tak vám dokonca oznámi dopravnú situáciu, počasie, schôdzky. Tvorcovia sa však pri tom nezastavili a budík sa dá spárovať so smart zariadeniami v domácnosti, čím vznikne akási asistentka typu Alexa, či Cortana. Z pohodlia postele teda viete hlasom ovládať napríklad inteligentné svetlá, bezpečnostné kamery či senzory a aj termostat.

Keďže je budík napojený na rôzne inteligentné aplikácie, tak vám dokonca oznámi dopravnú situáciu, počasie, schôdzky.

Časom sa budík naučí váš týždenný program a napríklad v sobotu, keď ráno chodíte behať, zistí aké je počasie a keď priveľmi prší nechá vás spať dlhšie.

Kruhový dizajn klasického budíku tvorcovia z Holi využili na osadenie farebného displeja, ktorý vie zobraziť všetky potrebné informácie, či jednoducho prehrať k hudbe abstraktnú grafiku. Ak však chcete z funkcií hlavne kontrolu domácnosti, viete si hlas budenia zmeniť na obľúbenú pesničku alebo klasické nemilosrdné pípanie.

Časom sa budík naučí váš týždenný program a napríklad v sobotu, keď ráno chodíte behať, zistí aké je počasie a keď priveľmi prší nechá vás spať dlhšie.