Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosná práčka Drumi sa jednoducho poháňa nohou používateľa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Drobná prenosná práčka Drumi od spoločnosti Yirego je určená najmä pre kempovanie, stanovanie, ale aj pre ľudí, ktorí chcú vo svojej domácnosti znížiť dopad na životné prostredie či znížiť náklady na energie. Práčka Drumi totiž nepotrebuje žiadnu elektrinu, poháňa ju samotný používateľ so svojou nohou, tak ako kedysi sa poháňali staré šijacie stroje.

Zameriavajúci sa na malé domáce obyvateľov, kemperov a obyvateľov mesta, ktorí chcú znížiť svoj vplyv na životné prostredie, a ich účty za služby, Drumi pôvodne začali predávať v roku 2015. Teraz, po trochu vylepšenia dizajnu, práčka sa v nadchádzajúcich mesiacoch odvíja od výrobnej linky pred odoslaním.

Prenosnú práčku Drumi poháňa používateľ stláčaním pedála svojou nohou.

Prenosná práčka Drumi si od roku 2015 prešla viacerými úpravami a spoločnosť Yirego tvrdí, že bola vo vývoji viac ako 10 000 hodín, počas ktorých podstúpila niekoľko kľúčových zmien. Bubon práčky je opatrený rukoväťou, takže sa dá ľahko vybrať napríklad pre jeho vyčistenie. Zakrivená rukoväť na samotnej práčke je nielenže ideálna pre prenos práčky jednou rukou, ale poslúži tiež ako zámok pre udržanie vrchného veka práčky počas prania bielizne.

Práčka Drumi má na výšku 416 milimetrov a používateľ do nej môže vložiť až 2,25 kilogramu ľahko zašpineného oblečenia. Potom stačí pridať vodu, pričom veko môže poslúžiť ako miska pre nalievanie vody do práčky, a nakoniec pridá čistiaci prostriedok. Veko sa zablokuje a používateľ môže začať prať bielizeň stláčaním pedálu svojou nohou. Túto činnosť vykonáva po dobu približne piatich minút.

Práčka Drumi má na výšku 416 milimetrov a používateľ do nej môže vložiť až 2,25 kilogramu ľahko zašpineného oblečenia.

Po otvorení vypúšťacieho ventilu sa vypustí voda s pracím prostriedkom a používateľ môže pridať do práčky čistú vodu na opláchnutie po dobu ďalších troch minút a potom opäť vodu odčerpá. Práčka Drumi stojí pevne na mieste, zatiaľ čo používateľ stláča pedál trocha agresívnejšie pre odstredenie zvyšnej vody pred vybratím oblečenia z bubna. To celé bez elektriny.

Spoločnosť Yirego spúšťa výrobu a prenosná práčka Drumi by mala byť dostupná v 2. alebo 3. štvrťroku za cenu 299 dolárov.

Prenosná práčka Drumi bude dostupná v 2. alebo 3. štvrťroku.