Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K HDR televízor Sony so systémom Android vás očarí živými farbami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď žijeme v digitálnej dobe, nájde sa medzi nami mnoho takých, ktorí nemajú doma televízor. Určite je ale stále viac obývačiek s obrazovkou, no to, čo sa na nej pozerá sa trošku mení a celkom rýchlo. Do popredia sa dostávajú video portály s videami, ktoré ľudia sami vyhľadávajú a preto sa výrobcovia televízorov snažia ľuďom prispôsobiť a do zariadení pridávajú nielen pripojenie k internetu, ale čoraz častejšie aj operačné systémy. Napríklad taký Android. Veď sa na to pozrite.

Japonské zariadenie SONY, zo série XE 80, prichádza s obrazovkou s rozlíšením UHD, čiže 4K. Obrazový panel pritom využíva technológiu 4K X-Reality PRO, ktorá sa snaží zvyšovať čistotu a kvalitu zobrazovacích bodov pre vernejší a ostrejší obraz v reálnom čase. Popri tom je integrovaná aj technológia vysokého dynamického rozsahu, čiže HDR, pre zobrazenie detailov aj v tmavých, či presvetlených scénach.

„Výhodou televízoru nie je len 4K rozlíšenie a zobrazenie obsahu vo vysokom dynamickom rozsahu HDR, ale aj 10bitová hĺbka farieb,“ hovorí pán David Flickinger, NAY.

Televízory XE80 sa snažia o reálne podanie obrazu aj prostredníctvom technológie, ktorá k tomu využíva širokú škálu farieb a jemnú gradáciu odtieňov. Poradí si pritom aj s presnou reprodukciou odtieňov červenej, zelenej a modrej farby, ktoré sú pre mnohé televízory stále problémom.

„Technológia Triluminos sa stará o čo najvernejšie zobrazenie farieb. Každý odtieň by mal byť na obrazovke taký, aký v skutočnosti je.“

Aby počas sledovania aj veľmi dynamických scén nič neuniklo zraku diváka, rozhodli sa japonskí vývojári svoj televízor vybaviť aj ďalšou zaujímavou technológiou.

„Motionflow XR zlepšuje plynulosť obrazu. Obraz teda nie je trhaný. Robí to tak, že vlastne dopočítava snímky medzi tie pôvodné a výsledkom toho je čistý a plynulý pohyb napríklad pri športových prenosoch alebo akčných filmoch.“

Inteligentný 4K HDR televízor Sony XE80.

Domáca zábava sprostredkovaná televízormi XE80 sa nemusí končiť len pri pozeraní klasických televíznych kanálov. Vďaka inteligentnému systému si môže používateľ vo svojej obývačke spraviť multimediálne centrum s veľkou obrazovkou.

„Hlavnou prednosťou televízora je integrovaný operačný systém Android, takže rovnako ako pri smartfónoch si môžete stiahnuť množstvo aplikácií a rozšíriť tak možnosti využitia vášho televízora.“

Televízor XE 80 dokonca rozumie ľudskej reči. Stačí stlačiť tlačidlo na diaľkovom ovládači a zadať mu hlasom, čo chcete vyhľadať a sledovať. Televízor vám následne ponúkne všetko, čo sa mu v dostupných aplikáciách a na internete podarilo nájsť. A dokonca takmer dokonale rozumie aj slovenčine, čo sme si aj vyskúšali.

Ako sa vraví: „Každá zábava niečo stojí“, no v prípade televízora XE80 sa netreba obávať, že by jeho prevádzka výrazne nabúrala rodinný rozpočet, pretože je energeticky úsporný.

„Vďaka efektívnym komponentom a zobrazovaciemu panelu má televízor spotrebu len 106 wattov. Môžeme to porovnať s niekdajšími žiarovkami a týmto sa radí do energetickej triedy A,“ dodáva pán David Flickinger, NAY.

Vďaka vysokému rozlíšeniu, vernému podaniu farieb a detailov, aj v tmavých či pri rýchlych scénach, by mohli inteligentné televízory SONY zo série XE80 premeniť nejednu obývačku na zaujímavé centrum domácej zábavy s pomerne štýlovým dizajnom. Podčiarknuť by to ešte mohol aj spomínaný integrovaný operačný systém Android, vďaka ktorému sa týmto zariadeniam otvárajú nové možnosti využitia.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)