Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

4K HDR multimediálny televízor Thomson môže zastúpiť i hernú konzolu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa pred pár rokmi objavil modelový rad UHD televízorov z dielne Thomson, ľudia si začali šuškať, že vstal z prachu. Tomuto fénixovi to však prospelo. Prišiel totiž ešte silnejší. Spotrebiteľov zaujal najmä kvalitou obrazu, v pomere k obstarávacím nákladom. No a od nás získava body aj za viacjadrový procesor a hlavne za celkom veľkú operačnú pamäť televízora, kde sa môže usídliť pomerne dosť aplikácií. Tak sa teda poďme na tento Smart televízor pozrieť podrobnejšie.

Nie je to tak veľmi dávno, keď sa vo viacerých domácnostiach spustila generačná výmena televízorov s HD rozlíšením na vyššie rozlíšenie Full HD. Vývoj zobrazovacích technológií však neustále napreduje, a tak je už dnes samozrejmosťou, že sa vývojárom podarilo aj toto rozlíšenie až 4 násobne prekonať. Hoci spočiatku boli 4K televízory skôr výsadou technologických nadšencov, dnes to tak už nie je. Dôkazom je aj 55 palcový televízor Thomson UC6406.

„Televízor disponuje UHD rozlíšením, čo je štyrikrát väčšie ako je FullHD rozlíšenie. A tým pádom sa dostane do obývačiek používateľov omnoho viac detailov,“ hovorí pán Tomáš Šály, NAY.

Obrazový panel disponuje technológiou Pure Image Ultra, ktorá sa postará o realistické zobrazenie farieb, zatiaľ čo technológia High Dynamic Range, alebo teda HDR, prináša jasnejšie a hlbšie biele farby a výrazne tmavšie odtiene čiernej farby. Živý obraz je tak presnejšie reprodukovaný aj pri veľmi jasných či slabo osvetlených scénach.

Výrobca navyše pridal i technológiou Picture Performance Index, ktorá by mohla potešiť fanúšikov akčných filmov, športových prenosov či náruživých hráčov, ktorý sa zabávajú hraním na hernej konzole.

„Televízoru nerobí problém ani zobrazovanie rýchlych pohybov, pretože pracuje s technológiou interpolácie, ktorá funguje pri frekvencii 1200 Hz.“

4K HDR multimediálny televízor Thomson UC6406 môže zastúpiť i hernú konzolu.

Aby bolo zobrazovanie v každom okamihu svižné a plynulé, výrobca si zvolil moderný procesor. Sekunduje mu aj dostatočne veľká pamäť. Tú používateľ ocení najmä v spojení s inteligentnými funkciami televízora.

„Srdcom tohto zariadenia je štvorjadrový procesor a 16 gigabajtová interná pamäť. Už to dáva predpoklad na to, že výrobca integroval do zariadenia systém Android.“

Vďaka Androidu sa teda z televízora stáva multimediálne centrum, ktoré používateľom prináša množstvo aplikácií, spolu s možnosťou prehliadania webových stránok alebo streamovania filmov a hudby z populárnych služieb, ako je Netflix či YouTube. Televízor má v sebe integrovaný Chromecast pre odosielanie obľúbeného obsahu zo smartfónu či tabletu priamo na veľkú obrazovku televízora.

„Keďže ide o Smart televízor, je na mieste, že potrebuje aj pripojenie k internetu. K nemu sa pripojí cez ethernetový kábel alebo Wi-Fi.“

Popri bežných aplikáciách zaujme používateľov aj to, že medzi nimi nájdu i mnohé hry. Aj vďaka hardvérovej výbave sa tak z televízora môže stať herná konzola, a to aj bez pripojenie počítača či práve hernej konzoly. Všetko zvládne len televízor, ku ktorému je možné cez bluetooth pripojiť herný ovládač. Popri tom všetkom sa však výrobcovi podarilo zachovať aj pomerne nízku spotrebu elektrickej energie.

„Mohlo by sa zdať, že televízor s veľkosťou 55 palcov bude mať väčšiu spotrebu. Thomsonu sa ju však podarilo dostať na 86 wattov. Vďaka tomu sa radí do energetickej triedy A+,“ dopĺňa pán Tomáš Šály, NAY.

UHD televízor Thomson UC6406 s uhlopriečkou 55 palcov sa snaží do obývačiek vniesť čistý a detailný obraz v živých farbách. Používatelia v ňom zároveň dostávajú k dispozícii inteligentné multimediálne funkcie, v rámci ktorých si dokážu z televízora spraviť nielen domáce kino, ale aj zaujímavú hernú konzolu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)