Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

FuntaSee sa pýši titulom prvého prenosného 4G projektora

FuntaSee sa pýši titulom prvého prenosného 4G projektora
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prenosné projektory môžu byť ideálnym riešením pre jednoduché sledovanie filmov či prezeranie fotografií na záhrade, terase alebo hocikde inde doma či u priateľov. Dajú sa tiež použiť aj na rýchle prezentácie v zasadacích miestnostiach u obchodných partnerov. Nový prenosný projektor FuntaSee sa snaží vyčnievať z radu kolegov tým, že ho naozaj môžete využívať kdekoľvek na cestách, pretože sa hrdí tým, že je to prvý 4G projektor s možnosťou streamovania kvalitného obsahu z obľúbených služieb.

Prenosný 4G projektor FuntaSee je postavený na operačnom systéme Android 5.1, no nie je to tak úplne prvý prenosný 4G projektor na svete. Predbehol ho už Spro 2 Smart od spoločnosti ZTE a možno existujú aj ďalšie. No je to len drobná chybička v rámci komerčnej kampane, pretože FuntaSee si prináša niekoľko slušných funkcií.

Mobilné dátové pripojenie zabezpečí 4G LTE karta vložená do slotu v projektore, ktorá spolupracuje s viacerými telekomunikačnými operátormi. Projektor sa tiež vie pripojiť do domácej alebo firemnej Wi-Fi siete a prostredníctvom technológie Bluetooh sa dá spojiť aj s ďalšími zariadeniami. Samotný projektor má rozmery 170 x 100 x 23 mm a váži 375 gramov, čiže sa nejedná až o taký malý kúsok a v batožine nejaké to miesto zaberie.

Prenosný 4G projektor FuntaSee je založený na technológii DLP a jeho svietivosť je udávaná na 180 ANSI lúmenov.

Projektor FuntaSee je založený na technológii DLP a jeho svietivosť je udávaná na 180 ANSI lúmenov. Dokáže premietať obsah v rozlíšení 1080p a veľkosť premietacej plochy môže mať uhlopriečku až 120 palcov (304 cm) zo vzdialenosti len 150 centimetrov od projektora. Najmenšia premietacia vzdialenosť je pol metra, odkiaľ projektor rozžiari plochu s uhlopriečkou 40 palcov (cca 1 meter). Jednoduché nastavenie zabezpečí automatická korekcia obrazu a automatické zaostrenie. K dispozícii sú porty HDMI a USB pre káblové pripojenie zdrojov.

FuntaSee vie premietať obsah v rozlíšení 1080p a veľkosť premietacej plochy môže mať uhlopriečku až 120 palcov (304 cm) zo vzdialenosti len 150 centimetrov.

Vo vnútri sa nachádza procesor ARM Cortex-A7 spolu s 1 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorné úložisko eMMC má kapacitu 8 GB. Zabudovaná batéria s kapacitou 8 000 mAh má výdrž na jedno nabitie zhruba 3 hodiny.

Prenosný 4G projektor FuntaSee je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 399 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, distribúcia prvých kusov by sa mala začať v októbri tohto roku.

Prenosný 4G projektor FuntaSee má rozmery 170 x 100 x 23 mm a váži 375 gramov.