Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S kamerou Vuze XR viete nakrúcať dva druhy záberov naraz

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané 360 stupňové videá sa tešia veľkej obľube, pretože umožňujú používateľom, aby si počas prezerania obsahu mohli meniť uhly pohľadu podľa ľubovôle. K dispozícii je už aj množstvo 360 stupňových kamier, ktoré už aj bežným spotrebiteľom umožnia vytvárať takéto videá. Jednou z najnovších 360 stupňových kamier je Vuze XR od spoločnosti HumanEyes Technologies, ktorá sa pritom stlačením jedného tlačidla môže premeniť na 3D kameru.

Nová kamera Vuze XR je zameraná na používateľov, ktorí chcú vytvárať zaujímavé videá pre sociálne médiá a svoje zážitky či dobrodružné akcie chcú zachytiť naraz zo všetkých možných uhloch záberu. No kamera poteší nielen tvorcov 360 stupňového obsahu, pretože vďaka jednoduchému systému sa kamera dokáže prepnúť do režimu pre snímanie 180 stupňových 3D videí pre virtuálnu realitu. Takto vlastne môžu používatelia získať dva kamerové systémy v jedinom zariadení a je len na nich, pre ktorý režim nakrúcania sa v danom okamihu rozhodnú.

Nová kamera Vuze XR je 360 stupňová kamera, ktorá však umožňuje aj prepnutie do režimu snímania 180 stupňových 3D VR videí.

Popis využiteľnosti novej kamery znie zaujímavo, no momentálne výrobca neposkytol príliš veľa podrobností o jej špecifikáciách. Čo môžeme prezradiť je, že Vuze XR dokáže snímať 360 stupňové videá v štandardnom režime v rozlíšení 5,7K, čiže 5 720 x 3 016 pixlov. V tomto režime sú oba objektívy na rukoväti kamery umiestnené na opačnej strane, aby mohli zachytiť celé okolie. Pokiaľ sa používateľ rozhodne pre režim snímania v stereoskopickom 180 stupňovom 3D VR formáte, stačí stlačiť tlačidlo na kamere a objektívy sa posunú dopredu rukoväte, ako také divadelné kukátko.

Pokiaľ sa používateľ rozhodne pre režim snímania v stereoskopickom 180 stupňovom 3D VR formáte, stačí stlačiť tlačidlo na kamere a objektívy sa posunú dopredu rukoväte.

Nová kamera môže zaujať tých, ktorí sa radi podelia o svoj príbeh alebo zaujímavé momenty. Kombinácia 360 stupňových a 3D VR záberov prináša multifunkčný nástroj a vďaka okamžitému zdieľaniu obsahu a režimu živého vysielania videí si každý môže vychutnať slobodu z nakrúcania svojich priateľov a známych, ktorí sa o svoje zážitky rozhodli takýmto moderným spôsobom podeliť.

Kamera Vuze XR bude k dispozícii v štvrtom štvrťroku 2018 za cenu okolo 400 dolárov.

Vuze XR dokáže snímať 360 stupňové videá v štandardnom režime v rozlíšení 5,7K, čiže 5 720 x 3 016 pixlov.