Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung a Harman Kardon spolu vytvorili nové prémiové soundbary

Samsung a Harman Kardon spolu vytvorili nové prémiové soundbary
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výsledkom významnej spolupráce spoločností Samsung a Harman Kardon sú nové dva prémiové soundbary. Tie nesú logá oboch firiem a spotrebiteľom sľubujú špičkový zvukový zážitok, ktorý dosahujú vďaka meničom šíriacim zvuk aj do bokov a integrovaným technológiám Dolby Atmos a DTS: X.

Audio technológie Dolby Atmos a DTS: X sú objektovo založené platformy, ktoré sú navrhnuté tak, aby do prostredia obývačky priniesli priestorové ozvučenie podobné tomu v kinách. Nový soundbar Samsung / Harman HW-N950 obsahuje 7.1.4 kanálový systém s celkovým výkonom 512 wattov a s frekvenčnou odozvou 34 Hz - 17 kHz.

Nový soundbar Samsung / Harman Kardon HW-N950 sľubuje špičkový zvukový zážitok, ktorý dosahujú vďaka meničom šíriacim zvuk aj do bokov a integrovaným technológiám Dolby Atmos a DTS: X.

Systém je zložený zo samotného soundbaru, bezdrôtového subwoofera a dvoch bezdrôtových priestorových reproduktorov, ktoré sa umiestnia dozadu za gauč. Soundbar má rozmery 1 226 x 83 x 136 mm a váži 8,8 kg. V jeho útrobách sa ukrýva až 17 vlastných reproduktorov, vrátane štyroch meničov vysielajúcich zvuk smerom nahor a dvoch meničov, ktoré prenášajú zvuk do strán. Toto rozloženie sľubuje úplné sa ponorenie do priestorového zvuku. Soundbar je vybavený optickým vstupom, dvomi HDMI vstupmi a jedným výstupom HDMI, no k niektorým moderným televízorom sa vie pripojiť aj bezdrôtovo cez Bluetooth alebo Wi-Fi sieť.

7.1.4 kanálový systém má celkový výkon 512 wattov a frekvenčnú odozvu 34 Hz - 17 kHz.

Pokiaľ používateľ práve nepozerá na televíziu, môže si prostredníctvom soundbaru a prepojeného smartfónu prehrávať obľúbenú hudbu vo vysokej kvalite, o ktorú sa postará technológia 32-bitového zvukového upscalingu. Hlboké tóny zabezpečí subwoofer s výkonom 162 wattov, ktorého váha je 9,6 kg. Priestorové zadné reproduktory majú rozmery 120 x 210 x 141 mm a váhu 2,1 kg.

Pre koho by bola konfigurácia 7.1.4 príliš (skôr asi cena za ňu), môže siahnuť po druhom novom soundbare s označením HW-N850. Ten obsahuje 5.1.2 kanálový systém s celkovým počtom 13 reproduktorov v samotnom soundbare plus bezdrôtový subwoofer. Celkový výkon tejto zostavy je 372 wattov, čo by malo stačiť aj na to, aby vám rozzúrení susedia búchali na dvere.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neprezradila ceny týchto nových prémiových soundbarov, no predpokladá sa, že budú dostupné od 20. augusta.

V soundbare HW-N950 sa ukrýva až 17 vlastných reproduktorov, vrátane štyroch meničov vysielajúcich zvuk smerom nahor a dvoch meničov, ktoré prenášajú zvuk do strán.