Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony si pripravila dve lahôdky pre bohatých audiofilov

Sony si pripravila dve lahôdky pre bohatých audiofilov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony sa pochválila dvomi novými prírastkami do prémiového radu zariadení Signature Series, ktorými sú slúchadlá do uší IER-Z1R s hybridným meničom pre vysoko kvalitný prenos zvuku a kompaktný digitálny hudobný prehrávač DMP-Z1 s pozláteným otočným ovládačom hlasitosti, s vyváženými a nevyváženými audio konektormi, stacionárnym slúchadlovým zosilňovačom a duálnym DAC.

Najnovšie prírastky v sérii prémiových zariadení Signature Series podľa výrobcu majú používateľom poskytnúť „prekvapivo vernú reprodukciu zvuku, ktorá je definitívne čistá a expresívna, kde sa dokonca efektívne reprodukujú delikátne jemnosti mikro zvukov a husté zvuky s vyššou dynamikou.“

Digitálny hudobný prehrávač DMP-Z1 je vybavený analógovým otočným ovládačom hlasitosti vyrobeným z medi a jeho vrchná vrstva je pozlátená. Je to z toho dôvodu, aspoň tak tvrdí Sony, že keď audio signál prechádza regulátorom hlasitosti, je ovplyvnená kvalita zvuku. Prehrávač DMP-Z1 by tak mal používateľom zabezpečiť čistý signál a transparentnú reprodukciu s jasnými vokálmi. Prispieva k tomu aj maximalizácia výkonu čipov DAC, ktoré spracujú audio informácie o zdrojoch dokonca aj pri nízkych úrovniach hlasitosti.

Digitálny hudobný prehrávač Sony DMP-Z1.

Do kompaktného tela vyrobeného z pevného hliníka osadil výrobca dva čipy AK4497EQ pre digitálno-analógovú konverziu a analógový zosilňovač TPA6120A2. Prehrávač DMP-Z1 pritom pracuje s natívnymi 32-bitovými / 384 kHz formátmi PCM a DSD až do 11,2 MHz, má širokú frekvenčnú odozvu od 20 Hz do 40 kHz a môžu obslúžiť slúchadlá s impedanciou 16 ohmov. Poslucháč si môže prostredníctvom DSD Remastering Engine konvertovať akýkoľvek zdroj hudby PCM na DSD 5.6 MHz a prehrávač využíva aj algoritmy umelej inteligencie pre automatické vylepšovanie prehrávaných skladieb na základe analýzy informácií v reálnom čase.

DMP-Z1 má lítium-iónovú batériu s výdržou až 10 hodín prehrávania na jedno nabitie, disponuje dotykovým panelom s uhlopriečkou 3,8 palca s rozlíšením 800 x 480 a v prednej časti sa nachádzajú aj 4,8 mm vyvážené a 3,5 mm nevyvážené výstupné konektory. Skladby sa dajú ukladať na interné úložisko s kapacitou 256 GB, ktoré sa dá zväčšiť s pomocou dvoch slotov pre microSD karty. Nechýba ani port USB-C a bezdrôtové pripojenie Bluetooth 4.2, ktoré rozširujú možnosti prehrávania.

Všetky špecifikácie síce znejú zaujímavo, no treba sa pripraviť na to, že nový digitálny hudobný prehrávač DMP-Z1 poriadne prevetrá účet. Jeho maloobchodná cena bola stanovená na 61 880 HKD, čo je asi 6 928 EUR. . K dispozícii bude od septembra.

Digitálny hudobný prehrávač Sony DMP-Z1.

No a kto sa už vybaví takýmto prémiovým zariadením, určite nechce šetriť ani slúchadlách, a preto by sa mu mohli hodiť aj nové slúchadlá do uší IER-Z1R. Tie majú systém hybridných meničov, ktorý sa skladá z troch nových meničov Sony, ktoré sú strategicky rozmiestnené vo vnútri tela zo zliatiny horčíka. Patrí sem 5 mm dynamický menič z tekutých kryštálov s hliníkovou membránou, 12 mm menič z horčíkovej zliatiny a vyvažovací menič s membránou z horčíkovej zliatiny a striebornou medenou cievkou.

Poslucháči sa môžu tešiť na bohatý, čistý a presný zvuk s nízkym skreslením vďaka špeciálnemu kondenzátoru. Celé je to zabalené v odolnom obale vyrobenom zo zliatiny zirkónia a 5 pólový 4,4 mm vyvážený audio kábel prispeje k optimálnemu počúvaniu.

Nové slúchadlá do uší IER-Z1R sa začnú predávať od novembra za cenu 13 990 HKD (približne 1 566 EUR).

Slúchadlá do uší Sony IER-Z1R.