Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Automatické Espresso DéLonghi sa môže stať vašim domácim baristom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Milovníci kávy mi určite dajú za pravdu v tom, že najlepšie si tento lahodný nápoj vychutnáte v príjemnej atmosfére. Viacerí preto uprednostňujú domáce prostredie pred kaviarňami. Podporiť to môže aj taký kávovar, ktorý sa môže stať vašim domácim baristom. Talianski vývojári za neho považujú aj svoj vynález. Či je to tak, posúďte sami.

Automatické espresso ECAM 550.55.W Prima Donna Class, z dielne DéLonghi, vnáša do sveta kávovarov istú inteligenciu. Disponuje modernými technológiami, s pomocou ktorých dokáže v pohodlí domova pripraviť kávové nápoje podobne ako v obľúbenej kaviarni. Záleží len na používateľovi, aké chute kávy preferuje.

„Kávovar prioritne používa zrnkovú kávu, pretože má 13 nastavení mletia a cez hornú násypku vieme nasypať aj mletú kávu,“ hovorí pán Tomáš Šály, NAY.

V nápojovom menu čaká používateľa výber, ktorý výrobca podporil moderným ovládaním.

„Zariadenie disponuje 3,5 palcovým TFT displejom. Má teda aj dotykové tlačidlá a to mu umožňuje jednoduché ovládanie.“

Používateľ sa však nemusí obmedzovať len na klasickú kávu či espresso. Za všetkým stojí špeciálna tryska pre prípravu horúcej vody na čaj alebo horúcej pary pre manuálnu prípravu mliečnej peny. V tomto smere vývojári implementovali vlastný patentovaný systém.

„Kávovar vie pripraviť popri štandardných nápojoch aj kávy s mliekom, keďže je vybavený špeciálnym napeňovačom. Napeňovač je vybavený systémom LatteCrema, ktorý vytvára mikro-bublinky a takto je mliečna pena hustejšia.“

Keďže žijeme v dobe inteligentných zariadení a hlavne smartfónov, nemohol ich obísť ani výrobca DéLonghi. Jeho stroj sa preto naladil na moderný trend.

„Kávovar má v sebe zabudovanú bezdrôtovú technológiu Bluetooth, s ktorou sa vie spojiť so smartfónom vďaka aplikácii Cofee Link.“

Inovatívna sprievodná mobilná aplikácia dokáže komunikovať s kávovarom v reálnom čase a používateľovi tak prináša slobodu pohybu s možnosťami personalizácie a experimentovania pri príprave kávy.

„Cofee Link dáva k dispozícii používateľovi množstvo nových receptov na nápoje, radí ako sa starať o kávovar, a to všetko zvládne z pohodlia obývačky.“

Automatické espresso DéLonghi ECAM 550.55.W Prima Donna Class

K dispozícii je aj možnosť individuálneho nastavenia obľúbených nápojov, presne podľa požadovanej chuti, či už je to aróma kávy, množstvo kávy a mlieka, alebo teplota vody počas prípravy.

„Ak používateľovi chutia nejaké nápoje, vie si ich uložiť do troch používateľských profilov a takto si vie pripraviť svoj nápoj použitím jedného tlačidla každý deň.“

Keďže kávovar umožňuje prípravu množstva kávových nápojov, horúceho mlieka či čaju a nejeden používateľ má určite aj svoju obľúbenú šálku, výrobca tomu prispôsobil i samotný výdajný priestor.

„S týmto kávovarom vieme použiť rôzne výšky šálok, pretože má nastaviteľnú výšku výdaja od 84 po 142 milimetrov.“

Kávovar s tlakom 19 barov pritom používateľom nespraví vrásky na čele ani počas jeho čistenia a údržby, vrátane časti pre výrobu peny z mlieka.

„Nádobka na mlieko sa dá aj dobre čistiť, pretože je odnímateľná a na čistenie slúži aj mechanizmus, ktorý sa spúšťa otočným gombíkom,“ dodáva pán Tomáš Šály, NAY.

Automatické espresso DéLonghi ECAM 550.55.W Prima Donna Class je vďaka svojim technológiám a funkciám dôkazom toho, že rôzne kávové nápoje sa dajú bez problémov pripraviť aj v domácom prostredí. Ak k tomu pripočítame ovládanie a možnosť experimentovania prostredníctvom mobilnej aplikácie, tak môžeme toto zariadenie posunúť medzi moderné inteligentné spotrebiče, ktoré zrejme ocenia aj technologickí milovníci kávy.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)