Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lumix LX100 II: Kreatívna kontrola v kompaktnom prevedení

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic aktualizovala svoj kompaktný fotoaparát LX100, ktorý bol obľúbený mnohými nadšencami fotografovania. Nový model LX100 II má vylepšený 4/3 palcový obrazový snímač Micro so svetelným objektívom Leica DC Vario-Summilux, dotykový panel a pripojenie Bluetooth. Používateľom prináša úroveň kreatívnej kontroly, ktorú zvyčajne nájdeme v zložitejších fotografických systémoch.

Nový fotoaparát Panasonic Lumix LX100 II dostal do výbavy 17 megapixlový 4/3 MOS snímač, ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom Venus Engine priamo od spoločnosti Panasonic. Táto kombinácia môže podľa výrobcu súperiť s kvalitou obrazu DSLR fotoaparátov s maximálnou citlivosťou ISO 25 600 a rýchlosťou snímania až 11 snímok za sekundu. Technológia Depth-From-Defocus ráta vzdialenosť subjektu vyhodnotením dvoch snímok s rôznymi úrovňami ostrosti a súčasne porovnáva dáta optickej charakteristiky z objektívu v danom okamihu. Tým sa objekty automaticky zaostria už za približne 0,1 sekundy.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix LX100 II.

Prepínač na vrchu fotoaparátu nad objektívom umožní používateľom rýchlo meniť pomer strán 1 : 1, 4 : 3, 3 : 2 a 16 : 9. Fotoaparát je schopný zachytiť fotografie vo všetkých pomeroch zároveň s jedným stlačením spúšte. Panasonic aktualizoval aj funkcie pri nakrúcaní 4K videí. Medzi inovácie patrí funkcia Post Focus, ktorá umožní meniť zaostrenie po samotnom zázname videa a funkcia Focus Stacking, ktorá používateľovi umožní meniť hĺbku ostrosti po zachytení.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix LX100 II.

Diaľkové ovládanie, prenos a zdieľanie snímok majú na starosti bezdrôtové technológie Wi-Fi a pridané Bluetooth 4.2. Zadný 3 palcový displej je teraz dotykový a jeho rozlíšenie bolo zvýšené na 1,24 milióna bodov. Fotoaparát disponuje objektívom Leica DC Vario-Summilux s ohniskovou vzdialenosťou 24-75 mm a svetelnosťou F1.7-2.8.

Nový kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix LX100 II bude uvedený na trh v októbri za cenu 999 dolárov.

Kompaktný fotoaparát Panasonic Lumix LX100 II.