Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Extrémne odolná a rýchla SD UHS-II karta pre akčných fotografov

Extrémne odolná a rýchla SD UHS-II karta pre akčných fotografov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dobrodružnejší (či menej obratní) fotografi alebo filmári by mohli do svojej výbavy pridať nové SD karty od spoločnosti Sony, ktorá ich označuje ako najodolnejšie a najrýchlejšie SD karty na svete. Nové karty UHS-II zo série SF-G TOUGH sú skonštruované tak, aby vydržali ohýbanie alebo náraz a poradili si s vodou i prachom.

Vďaka monolitickej jednodielnej konštrukcii sú nové SD karty Sony TOUGH kompletne zapečatené a dokážu vydržať až 180 N vyvíjanej sily. To podľa spoločnosti Sony z nich robí až 18-násobne odolnejšie karty ako sú štandardné SD karty s odolnosťou 10 N, ktoré sú vytvorené s použitím trojdielnej konštrukcie. Nové karty sú vyrobené z vysoko kvalitných tvrdých materiálov, aby sa zabránilo ich ohýbaniu, zatiaľ čo certifikácia IPX8 a IP6X z nich robí odolné karty voči vode a prachu.

Vďaka monolitickej jednodielnej konštrukcii sú nové SD karty Sony TOUGH kompletne zapečatené.

Aby sa zabránilo fyzickému poškodeniu, ako sú napríklad poškodené konektory v rebrách karty či zámok pre ochranu údajov, výrobca úplne odstránil takéto ľahko zničiteľné súčiastky. Vznikol tak čistý dizajn odolnej karty bez ochrany proti prepisu dát. Nové karty sú tiež odolné voči nárazu z výšky až 5 metrov.

Karty TOUGH sú odolné voči ohýbaniu aj nárazu a poradia si s vodou i prachom v kategórii IPX8 a IP6X.

Napriek odolnosti nemuseli vývojári obetovať rýchlosť, ba naopak. Karty podporujú rozhranie UHS-II a sú údajne najrýchlejšími SD kartami na svete, s maximálnou rýchlosťou čítania až 300 MB / s a rýchlosťou zápisu až 299 MB / s. Vďaka tomu sú vhodné pre rýchly prenos veľkých fotografických a video súborov.

Séria SD kariet Sony SF-G TOUGH sa dostane na trh niekedy v októbri a bude dodávaná s kapacitami 32 GB, 64 GB a 128 GB. Cena bola stanovená na 72,99 USD, 131,99 USD a 275,99 USD.

SD karty Sony TOUGH dosahujú maximálnu rýchlosť čítania až 300 MB / s a rýchlosť zápisu až 299 MB / s.