Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bezdrôtové slúchadlá Sony 1000XM3 vás vytrhnú z ruchu mesta

Bezdrôtové slúchadlá Sony 1000XM3 vás vytrhnú z ruchu mesta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony predstavila pred dvomi rokmi na výstave IFA svoje slúchadlá MDR-1000X, ktoré sa vyznačovali technológiou aktívneho potláčania okolitých ruchov. Tento rok sa výrobca na IFA pochválil plne bezdrôtovou verziou slúchadiel s označením WH-1000XM3. Tie pritom disponujú novým procesorom, ktorý údajne dokáže poslucháča ešte viac izolovať od vonkajšieho sveta.

Vývojárom zo spoločnosti Sony sa podarilo vylepšiť aktívnu technológiu potláčania okolitých ruchov a tak sa najnovšie bezdrôtové slúchadlá WH-1000XM3 môžu úplne novým procesorom QN1. Ten by mal byť až štvornásobne lepší ako procesor predchádzajúcej generácie. Celé potláčanie funguje prostredníctvom dvojice mikrofónov, ktoré zachytávajú zvuky na pozadí, ako je dopravný hluk alebo ľudská vrava, pričom procesor slúži na „umlčanie“ týchto nežiaducich zvukov. Samozrejme, ak používateľ potrebuje vnímať a reagovať na svoje okolie, stačí, ak priloží ruku na dotykovú plochu pravého slúchadla, čím sa dočasne zníži hlasitosť.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM3.

Slúchadlá dokážu tiež meniť režimy automaticky, podľa rôznych situácií, v ktorých sa používateľ nachádza. Režimy tak napríklad umožnia prechádzať okolitým zvukom do slúchadiel počas prehrávania hudby pri chôdzi v premávke. Používateľ môže tiež počúvať oznámenia počas čakania na vlakovej stanici či letisku. No a počas pokojného cestovania je aktívne potláčanie ruchov naplno zapnuté.

Používateľ môže tieto nastavenia prispôsobiť podľa svojich preferencií v sprievodnej mobilnej aplikácii. V nej sa dajú slúchadlá nastaviť napríklad aj tak, aby odstraňovali ruchy aj bez prehrávania hudby a vytvorili tak pre vás tichú súkromnú zónu pokoja.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM3.

Okrem toho sú slúchadlá vybavené 40 mm meničmi s membránou Liquid Crystal Polymer pre reprodukciu v plnom rozsahu až do 40 kHz. Digitálno-analógová konverzia spolu so zosilňovačom a 32-bitovým spracovaním signálu by mali podľa výrobcu poskytnúť vysokú kvalitu zvuku, najlepší pomer signálu k šumu a nízke skreslenie pri používaní prenosných zariadení. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 30 hodín, pričom prostredníctvom USB-C rýchleho nabíjania môže používateľ získať 10 hodín prevádzky už po 10 minútach nabíjania batérie.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM3 sa budú predávať od budúceho mesiaca za odporúčanú maloobchodnú cenu 349,99 dolárov.

Bezdrôtové slúchadlá Sony WH-1000XM3.