Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

So šikovným vysávačom Electrolux Pure D9 je upratovanie príjemnejšie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina ľudí nepovažuje upratovanie rozhodne za obľúbenú činnosť, no platí, že nikto iný to za nás nespraví, a tak sa tomu vždy nevyhneme. Našťastie si na pomoc môžeme zobrať moderné zariadenia, ktoré to aspoň trošku uľahčia. Napríklad moderný technologický vysávač, ktorým môžeme označiť aj Pure D9 z dielne Electroluxu. Ten sa môže pochváliť viacerými užitočnými funkciami, o ktorých si teraz povieme viac.

Vreckový podlahový vysávač Electrolux Pure D9 umožní používateľom bezproblémové upratovanie a vôbec fungovanie s ním v celej domácnosti. Prispieva k tomu už ergonómia pri skladovaní a prekladaní, v podobe praktického zabudovaného stojana na schody. Ten udrží vysávač na schodoch v stabilnej a vzpriamenej polohe. Prívodný kábel zasa výrobca natiahol na 9 metrov, čím vysávač získal akčný rádius až 12 metrov. No a k jednoduchšiemu pohybu prispievajú zasa špeciálne navrhnuté kolieska a sacia hubica.

„Kolieska XL Easy-Roll a hubica s guľôčkovým ložiskom sú navrhnuté tak, aby lepšie spolupracovali. Tým pádom vysávač menej naráža a lepšie sa s ním manévruje,“ vysvetľuje pán Tomáš Šály, NAY.

Ako už hovorí názov, hubica FlowMotion LED je vybavená svetelnými LED diódami, ktoré pomôžu pri vysávaní v tmavých rohoch, či pod nábytkom. Mäkké kolieska zaistia, že sa podlaha počas vysávania nepoškriabe a takisto pri pohybe vydávajú menej hluku. Ani motor samotného vysávača však nie je veľmi hlučný a hlavne náročný na spotrebu elektriky, a to aj napriek tomu, že má zaujímavý sací výkon.

„Vysávač má príkon 460 wattov a radí sa do energetickej triedy A++. Zároveň je však pomerne tichý, pretože má hlučnosť iba 69 decibelov.“

Je to možné najmä vďaka inovatívnej technológii, ktorá zvýši energetickú účinnosť, no zároveň poskytne dostatočný výkon, pred ktorým by sa žiadny prach nemal skryť.

„Vysávač prináša so sebou technológiu PureFlow. Tá zvyšuje energetickú účinnosť o 30 percent. To znamená, že na jeden watt elektrickej energie dostaneme vyšší sací výkon ako pri iných modeloch.“

Vreckový podlahový vysávač Electrolux Pure D9.

Vysávač disponuje aj umývateľný filtrom Pure Advantage D11 a prachovým vreckom s-bag, ktorého objem je až 5 litrov. Manipulácia s ním je pritom jednoduchá a zároveň hygienická, keďže sa vrecko pri vyberaní automaticky uzatvára.

„Keďže ide o vreckový vysávač, tak výrobca integroval do vysávača systém CleanLift. To znamená, že pri manipulácii s prachovým vreckom sa prach nedostane naspäť do miestnosti.“

Vo výbave nájdeme aj mäkkú a tichú hubicu na tvrdé podlahy Aero Pre Parkett Pro. Pure D9 sa popri tom môže pochváliť aj inteligentným nástavcom, ktorý si miesto pre svoje uloženie získal priamo na tele vysávača.

„Aby mal používateľ uľahčené vysávanie, tak je na palube vysávača umiestnený nástavec 3 v 1. Ten sa vie nastaviť podľa typu povrchu.“

Pure D9 má na tele zabudovaný aj prehľadný displej. Sací výkon sa pritom dá regulovať nielen z tela vysávača. Používateľ má totiž k dispozícii aj elektronické diaľkové ovládanie umiestnené na rukoväti s ergonomickým držadlom. Navyše elektronická regulácia s funkciou AUTO dokáže automaticky prispôsobiť výkon vysávača vysávanému povrchu. Okrem toho po skončení upratovania používateľ nemusí mať starosti s jeho uložením.

„Vysávač neprekvapí žiadny skladovací priestor, pretože jeho hubicu vieme uložiť do štyroch rôznych polôh,“ dodáva pán Tomáš Šály, NAY.

Vyzerá to tak, že vreckový podlahový vysávač Electrolux Pure D9 je viac ako pripravený na mnohé výzvy, ktoré na neho v bežnej domácnosti čakajú. Vďaka použitým technológiám pritom prináša užitočné funkcie, ktoré môžu spraviť upratovanie zasa o niečo príjemnejšou a pohodlnejšou činnosťou.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)