Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický vysávač Roomba i7+ automaticky vyprázdni nečistoty

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Predstavte si robotický vysávač, ktorý si nielenže pamätá pôdorys domácnosti a pozná špecifické miestnosti, no tiež sa dokáže automaticky sám vyprázdňovať. Tak už netreba snívať, pretože spoločnosť iRobot predstavila nový model Roomba i7, ktorý upratovanie povznesie na pohodlnú činnosť bez nutnosti vášho zásahu. Teda okrem vysypania už naplneného vrecka s odpadom zo zásobníka.

Nový robotický vysávač Roomba i7+ sa dodáva so základňou Clean Base Automatic Dirt Disposal, ktorá slúži ako zberná nádoba na nečistoty zozbierané počas upratovania. Roomba i7+ sa môže prísť automaticky vyprázdniť až 30 krát, kým nie je potrebné vybrať zo základne zapečatené naplnené vrecko so špinou. Používateľ sa tak nemusí vysávaču venovať aj niekoľko týždňov, v závislosti od miery znečistenia domácnosti. O zaplnení vrecka informuje sprievodná mobilná aplikácia. Základňa samozrejme slúži aj ako nabíjacia stanica, takže sa naozaj nie nutné príliš často starať o údržbu.

Robotický vysávač iRobot Roomba i7+.

Roomba i7+ sa môže pochváliť aj tým, že je inteligentnejší ako jeho súrodenci z rodiny zariadení iRobot. Dokáže mapovať a zapamätať si podôrys až 10 domov a má schopnosť rozpoznať špecifickú miestnosť, do ktorej ho používateľ umiestnil. Pomocou kompatibility s digitálnymi asistentmi Alexa a Google Assisant môže používateľ spustiť upratovanie jednoduchým hlasovým príkazom, napríklad „Hey Google, poupratuj obývačku“. Vysávač sa potom presunie do uvedenej miestnosti a pustí sa do práce, kým sa po dokončení nevráti opäť do svojej základne. Nechýba ani možnosť ovládania robota prostredníctvom mobilnej aplikácie iRobot HOME.

Robotický vysávač iRobot Roomba i7+.

Robotický vysávač Roomba i7+ spolu so základňou Clean Base Automatic Dirt Disposal sa dá predbežne objednať na stránke výrobcu za 949 dolárov. K dispozícii bude aj možnosť zakúpenia samostatného robotického vysávača za 699 dolárov a samostatnej základne za 299 dolárov, zatiaľ čo balenie troch vreciek bude stáť 14,99 dolárov. Dostupný bude od 12. septembra pre USA a Kanadu, zatiaľ čo na medzinárodný trh sa dostane niekedy v prvom kvartály 2019.

Robotický vysávač iRobot Roomba i7+.