Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony chce osláviť 25 rokov PlayStation s retro zmenšenou verziou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa to nezdá, už je tomu takmer 25 rokov, čo bola svetu predstavená prvá herná konzola PlayStation. Japonská spoločnosť Sony s ňou zaznamenala obrovský úspech, keďže sa jej predalo viac ako 100 miliónov kusov po celom svete. Dnes sa výrobca chystá na oslavu štvrťstoročia tým, že oznámil vydanie zmenšenej verzie PlayStation Classic.

Retro verzia hernej konzoly PlayStation Classic dizajnovo vyzerá ako pôvodné zariadenie, no je až o 45 percent menšia a obsahuje vopred nahratých 20 populárnych hier, vrátane Final Fantasy VII, Tekken 3, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4 či Wild Arms. V balení sa nachádzajú dva herné ovládače v plnej veľkosti, ktoré sú ešte bez páčkových ovládačov, na aké sme zvyknutí z dnešných verzií. Používatelia si tak zrejem budú musieť chvíľku zvykať aj na takéto retro ovládanie.

Herná konzola Sony PlayStation Classic.

No samozrejme Sony vybavila PlayStation Classic aj niekoľkými modernými záležitosťami. Priestor na vkladanie CD disku je len na okrasu, pretože všetky hry sú nainštalované na interný flash disk. No stlačením fyzického tlačidla Open sa používateľ dostane na obrazovke do výberu hier, zatiaľ čo tlačidlo Reset umožní prerušiť ukladanie pozície. Herná konzola je napájaná káblom cez USB a má HDMI výstup do televízora.

Herná konzola Sony PlayStation Classic.

Zatiaľ bolo menovite oznámených len 5 predinštalovaných hier a Sony mlčí o zvyšných 15. Je teda otázne, či sa medzi nimi nájdu aj úspešné tituly z minulosti, ako Tomb Raider, Metal Gear Solid, Crash Bandicoot a iné.

Spoločnosť Sony vydá svoju novú retro verziu hernej konzoly PlayStation Classic v pôvodný deň vydania PlayStation pre 25 rokmi, čo znamená 3. december 2018. Cena bola stanovená na 99,99 dolárov.

Herná konzola Sony PlayStation Classic.