Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Audio systém Jamo pre moderné priestorové ozvučenie domáceho kina

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka moderným technológiám už nie je problém preniesť kino zážitok zo sledovania filmu aj do prostredia našich obývačiek. Aby bol však pocit čo najvernejší, nestačí len veľká obrazovka, ale rovnako dôležitý je aj zvuk. Presne na to mysleli i vývojári z Jamo, a tak pod ich rukami vznikol výkonný audio systém pre priestorové ozvučenie v elegantnom a modernom dizajne.

Systém reproduktorov pre domáce kino Jamo S 809 HCS sa skladá z páru predných reproduktorov, stredového reproduktora a efektových zadných reproduktorov. Vybrané materiály zvýrazňujú čisté a minimalistické detaily v zaujímavom modernom dizajne s patričnou ochranou samotných reproduktorov.

„Reproduktory sú vyhotovené v tmavom prevedení z MDF dosky. Spredu reproduktory kryje zvuko priepustná mriežka, ktorá je uchytená veľmi jednoducho pomocou magnetov a dá sa veľmi ľahko sňať,“ vysvetľuje pán Michal Borovička, NAY.

O čistú reprodukciu zvukových frekvencií sa postará patentovaná anti-difrakčná technológia WaveGuide, zatiaľ čo integrácia viacerých reproduktorov v prednej časti vytvára vyvážený a dynamický zvuk. Ten navyše dopĺňa aj zabudovaný bass-reflex, ktorý posilňuje pásmo najnižších tónov.

„Predné reproduktory sú vežové. Je v nich umiestnený jednopalcový výškový reproduktor a plus na zvýraznenie nízkych tónov sú tam tri basové reproduktory. Bass reflex je umiestnený v prednej časti, čo umožňuje umiestnenie týchto reproduktorov blízko k stene.“

Hoci sa dánski vývojári zamerali na kompaktné a minimalistické prevedenie reproduktorov, vôbec nemuseli ubrať na ich výkone. Ten by tak mohol potešiť aj milovníkov intenzívneho zvukového zážitku.

„Celkový výkon tejto reprosústavy je 420 wattov a impedancia je 8 ohmov. Tým pádom vieme ozvučiť aj väčšiu obývačku, prípadne nejakú väčšiu miestnosť, ktorá nám slúži ako napríklad kinosála.“

Ak by však aj to bolo niekomu málo, sú predné reproduktory vybavené kovovými spojovacími prvkami, umiestnenými na hornej časti skrinky. Vďaka tomuto jednoduchému riešeniu sa dá k reproduktorovej veži pripojiť ďalší, doplnkový efektový reproduktor s technológiou Dolby Atmos.

„Týmto spôsobom nám vlastne prináša do obývačky trojrozmerný zvuk a veľmi kvalitné ozvučenie či už pri sledovaní filmov, hraní hier alebo počúvaní hudby.“

Doplnkové efektové reproduktory s patentovanou konštrukciou prinášajú ešte jednu výhodu. Tá síce nemá spojitosť s ozvučením ako takým, no postará sa o vzhľadnejší dizajn reprosústavy v obývačke používateľa.

„Toto riešenie nám vtedy umožní viesť všetku kabeláž zo zadnej strany reproduktorov, čím vlastne docielime čistý vzhľad bez akýchkoľvek vizuálne zavadzajúcich káblov,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Systém reproduktorov Jamo S 809 HCS prináša výkonné riešenie pre domáce kino s možnosťou rozšírenia o 3D ozvučenie Dolby Atmos. Vďaka použitým materiálom a dizajnovému prevedeniu tak tieto reproduktory nepochybne ľahšie zapadnú do nejednej modernej obývačky.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)