Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera Oppy s flexibilným telom vytvára nezvyčajné zábery

Akčná kamera Oppy s flexibilným telom vytvára nezvyčajné zábery
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aby ľudia čo najviac vyťažili pri nakrúcaní s akčnou kamerou, môžu si na pomoc zobrať rôzne doplnky, ako sú selfie tyče, rukoväte či mini statívy. Nová akčná kamera Oppy však vďaka svojmu dlhému flexibilnému telu nevyžaduje dodatočné príslušenstvo a kreatívnym používateľom tak poskytne možnosť vytvárania netradičných záberov.

Akčná kamera Oppy na prvý pohľad vyzerá ako robot s obľúbeného animovaného filmu a jej „oči“ pôsobia akoby mala dva objektívy. No na pravej strane sa nachádza manuálne aktivované LED bodové svetlo pre prípad, že je potrebné scénu dosvietiť. Dlhé flexibilné telo pripomínajúce hrubý izolovaný kábel umožní kreatívne využitie a používateľ získa možnosť vytvárania zaujímavých záberov z nezvyčajných uhlov.

Samotná kamera sníma video v rozlíšení 4K pri rýchlosti 24 snímok za sekundu, v rozlíšení 1080p zvláda už 60 snímok za sekundu a používateľ si môže zážitok uchovať aj v spomalenom videu v rozlíšení 720p pri rýchlosti ukladania 120 snímok za sekundu. Nechýba ani možnosť zachytenia statických snímok v rozlíšení 13 megapixlov alebo časozberných videí.

Flexibilná akčná kamera Oppy.

Režimy snímania sa prepínajú prostredníctvom jediného tlačidla na spodnej strane kamery. Keďže najmä pri akčných scénach dochádza k traseniu a nestabilite kamery, výrobca do svojho zariadenia integroval systém digitálne stabilizácie pre vyhladenie obrazu a potlačenie vibrácií. Získané dáta sa ukladajú na pamäťovú kartu MicroSD. Lítiová batéria s kapacitou 950 mAh by mala poskytnúť výdrž na jedno nabitie zhruba 90 minút záznamu.

Flexibilná akčná kamera Oppy.

Prístup k pokročilým nastaveniam získa používateľ prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android, ktorá sa ku kamere pripája pomocou bezdrôtového pripojenia Bluetooth. K dispozícii sú rôzne nastavenia aj kontrola záberov či videa naživo. Vo výbave je aj puzdro, ktoré kameru chráni pred striekajúcou vodou, no na vodotesný kryt si ešte budeme musieť počkať, no výrobca už na ňom pracuje.

Flexibilná akčná kamera Oppy sa dá získať prostredníctvom finančnej podpory strat-up kampane na portáli Kicstarter v sume 89 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 129 dolárov. Distribúcia prvých kusov by sa mala začať v priebehu januára 2019.

Flexibilná akčná kamera Oppy.