Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektor Puppy Cube zmení akúkoľvek plochu na dotykový displej

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Puppy Robotics spustil start-up kampaň na svoj niekoľko rokov vyvíjaný prenosný laserový projektor Puppy Cube. Je zaujímavý v prvom rade tým, že dokáže premeniť akúkoľvek plochý povrch na dotykovú obrazovku. Okrem toho má v sebe zabudované reproduktory a nevyžaduje, aby používateľ musel použiť digitálne dotykové pero.

Víziou projektoru Puppy Cube je to, že môže nahradiť displej tabletu alebo smartfónu a napríklad pri varení môže premietať recepty na kuchynskú dosku. Dá sa tiež využiť pre premietanie obsahu na podlahu pri hraní sa s deťmi, ktoré si môžu pustiť obľúbené vzdelávacie aplikácie. No a samozrejme poslúži aj ako klasický projektor, ktorý prenesie filmový zážitok na stenu bez potreby externých reproduktorov. O ozvučenie sa totiž postarajú zabudované 5 W reproduktory, ktoré sa dajú využiť aj pre prehrávanie hudby.

Tento interaktívny prenosný projektor má rozmery 132 x 86 x 213 mm a váži 1,6 kilogramu. Je vybavený štvorjadrovým procesorm MStar 6A938, spolu so 4 GB pamäte RAM a 32 GB vnútorným úložiskom. Laserová technológia DLP od spoločnosti Texas Instruments dokáže cez objektív Ricoh premietať obsah v rozlíšení 1280 x 720p na plochu s uhlopriečkou až do 100 palcov. Projektor má svietivosť 300 ANSI lúmenov, jeho kontrast je 600: 1 a podporuje 100% farebný rozsah NTSC a obrazovú technológiu HDR.

Interaktívny prenosný projektor Puppy Cube.

Nechýba korekcia skosených hrán, automatické alebo manuálne zaostrenie obrazu, ako aj možnosť bezdrôtového diaľkového ovládania. Systém dokáže sledovať súčasne až 10 dotykov prsta na premietanej ploche, takže nie je potrebné používať stylus pero. Vstavaná batéria má kapacitu 5 000 mAh a mala by poskytnúť dostatok energie pre 150 minút premietania na jedno nabitie. Projektor disponuje bezdrôtovými prenosovými technológiami Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11ac. Ďalšia konektivita je možná prostredníctvom portov USB 3.0, HDMI 2.0 a 3,5 mm audio konektoru. Puppy Cube dokáže zrkadliť obsah zo smartfónu alebo z tabletu a má aj vlastný operačný systém Android 6.0 pre spúšťanie aplikácií priamo z projektora.

Interaktívny prenosný projektor Puppy Cube je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 799 dolárov s distribúciou od decembra. Výrobca predpokladá, že komerčná dostupnosť bude v 1. štvrťroku 2019, kedy sa projektor začne predávať za 1 499 dolárov.

Interaktívny prenosný projektor Puppy Cube.

Interaktívny prenosný projektor Puppy Cube.