Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektor od Epsonu prekvapí kvalitou obrazu a mimoriadnou životnosťou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa už dnes dajú získať televízory aj s naozaj veľkou uhlopriečkou, stále sa to nedá úplne porovnať s atmosférou kino plátna, ktorú dokážu i doma vyčariť také projektory. Tie sa pritom, vďaka moderným technológiám, môžu navyše pochváliť aj vylepšenými zobrazovacími schopnosťami. V prípade zaujímavého domáceho projektora, z dielne Epsonu, sa vývojárom dokonca podarilo poriadne predĺžiť jeho životnosť, ktorá tak prekonáva už aj niektoré televízory.

Zážitky z veľkej projekčnej plochy môže používateľom sprostredkovať aj model projektora Epson EH-TW5400. Ten premieta obsah v rozlíšení Full HD 1080p, v klasickom režime, ale i v režime 3D, a to na plochu s uhlopriečkou až do veľkosti 300 palcov, čiže 762 centimetrov. Vďaka rovnako vysokému svetelnému výkonu je pritom obraz jasný a zároveň plný farieb.

„O kvalitu obrazu sa stará technológia 3LCD, ktorá je trojnásobne jasnejšia oproti starej technológii. A svetelný výkon je až 2 500 lúmenov a kontrastný pomer je tam 30 000 : 1,“ vysvetľuje pán Štefan Kovalčík, NAY.

Štíhly a ľahký projektor disponuje tiež technológiou interpolácie snímok a zdokonaľovania detailov pre ostrý a plynulý obraz počas rýchlych akčných scén. A to nielen vo filmoch alebo pri hraní hier na pripojenej hernej konzole, ale napríklad aj pri sledovaní športových prenosov.

„Hlavne pre fanúšikov športových je to ideálne, keď pozerajú futbal, hokej a podobne. Tenis, tam sú tie rýchlo lietajúce objekty a nezanechávajú za sebou mapy, stopy a nie je to trhané, sekané. Ide to plynulo.“

Aby bol zážitok zo sledovania akéhokoľvek druhu obsahu čo najlepší, vývojári prispôsobili ovládanie projektora tak, aby bolo jednoduché a zároveň poskytlo šikovné funkcie pre korekciu premietaného obrazu.

„Zariadenie disponuje aj korekciou lichobežníka, to znamená nastavením správneho obrazu. Čiže je v podstate jedno, či ho máte hore hlavou alebo dolu hlavou, viete si to vždy nastaviť. Takisto má to aj 1,2 násobný zoom manuálny, takže viete si aj obraz pekne priblížiť.“

Vďaka pokročilým technológiám sa Epsonu dokonca podarilo vyvrátiť tvrdenia, že životnosť projektorov je voči bežným televízorom výrazne nižšia a ide tak o finančne náročnejšiu zábavu. Šikovný projektor TW5400vka preto do výslužby tak skoro nepôjde, keďže v ekonomickom režime prekonáva aj niektoré televízory.

„Výrobca predĺžil životnosť lampy na až 7 500 hodín, čo pri bežnom používaní vydrží na 11 rokov.“

Prístup k zábave je pritom jednoduchý aj z pohľadu možnosti pripojenia rôznych DVD či Blu-Ray prehrávačov, herných konzol a ďalších zariadení.

„Vo výbave sú dva HDMI konektory, jedno VGA, jedno USB a okrem dvoch zabudovaných reproduktorov viete využiť aj výstup na jack konektor na slúchadlá alebo externé reproduktory,“ uzatvára pán Štefan Kovalčík, NAY.

Prenosnému projektoru Epson EH-TW5400 sa tak podarilo o niečo povýšiť domácu zábavu na veľkom plátne, a to najmä vďaka jasnému a ostrému obrazu, ktorý je plynulý aj v náročnejších akčných scénach. Používatelia tak nepochybne ocenia, že zážitky na veľkej ploche si môžu dopriať naozaj každý deň po celé dlhé roky.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)