Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

DJI má kameru do vrecka, ktorá zvláda stabilizované 4K videá

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DJI sa pochválila novou kompaktnou kamerou Osmo Pocket. Táto najmenšia ručná kamera od čínskeho výrobcu je vybavená 3-osovým stabilizátorom a zvláda nakrúcať plynulé videá v rozlíšení 4K, pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu.

Drobná ručná kamera Osmo Pocket disponuje 3-osovou stabilizáciou, ktorá sa postará o plynulé nakrúcanie videí alebo statických snímok prostredníctvom 12 megapixlového snímača. Na kamere sa nachádza aj integrovaný displej. Výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 120 minút prevádzky. S hmotnosťou 116 gramov ide o zariadenie, ktoré sa dá používať kdekoľvek.

Ručná kompaktná kamera DJI Osmo Pocket.

Okrem nakrúcania 4K videí pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu dokáže DJI Osmo Pocket snímať 12 megapixlové fotografie vo viacerých režimoch, ako sú panoramatické fotografie, časozberné zábery alebo snímanie pri slabom osvetlení. K dispozícii je aj režim ActiveTrack, ktorý využíva motorčeky a rukoväť zariadenia pre sledovanie a udržanie konkrétneho objektu v zábere.

Ručná kompaktná kamera DJI Osmo Pocket.

Ručná kamera má priamo vstavané ovládacie prvky, no používateľ môže tiež využiť sprievodnú mobilnú aplikáciu pre prístup k rozšíreným možnostiam kamery, ako je clona či rýchlosť uzávierky. Aplikácia poslúži aj pre úpravu videí na cestách. Výrobca vybavil zariadenie niečím, čo nazýva „univerzálny port, cez ktorý sa dá ku kamere pripojiť rôzne príslušenstvo, ako sú mikrofóny, fotografické príslušenstvo či dokonca váš smartfón.

Ručná kompaktná kamera DJI Osmo Pocket sa dá predbežne objednať na stránke výrobcu za 359 EUR. Distribúcia je naplánovaná od 15. decembra.

Ručná kompaktná kamera DJI Osmo Pocket.