Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pupple prináša viacero spôsobov, ako zabaviť štvornohého miláčika

Pupple prináša viacero spôsobov, ako zabaviť štvornohého miláčika
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pupple je systém vybavený prvkami umelej inteligencie, ktorý pomáha majiteľom zvierat zostať v kontakte so svojimi domácimi miláčikmi. Vďaka nemu môžu svojho psa zabaviť, nakŕmiť či sledovať cez kameru, kdekoľvek sa práve nachádzajú.

Mobilná jednotka súpravy Pupple je motorizovaná guľa s názvom Bird. Tá sa prostredníctvom Wi-Fi siete spája s mobilnou aplikáciou pre systémy iOS a Android. Používatelia s prístupom na internet tak môžu jednotku ovládať na diaľku. Guľa sa môže pohybovať po tvrdej podlahe aj po koberci, zatiaľ čo ju pes prenasleduje. Vďaka zabudovanej kamere s rozlíšením 1080p / 30 fps, ktorá je ukrytá v polykarbonátovej škrupine gule, môže používateľ svojho miláčika sledovať na diaľku. Kamera zvláda aj nočné snímanie s pomocou dvojice integrovaných infračervených LED svetiel.

Pupple - inteligentný robot pre psov.

Ak je používateľ zaneprázdnený a nemá čas sa so psom hrať, môže ovládanie gule Bird prenechať systému umelej inteligencie, ktorá samostatne zapája psa do hry. Guľa je pritom dostatočne odolná. Vstavané tlmiče ochránia elektroniku aj pri páde zo schodov a celé zariadenie je plne vodotesné. Batéria s kapacitou 3 000 mAh by na jedno nabitie mala vydržať zhruba dve hodiny prevádzky. Batéria sa nabíja prostredníctvom bezdrôtovej nabíjacej stanice s názvom Nest.

Na vrchole stanice alebo kdekoľvek inde môže byť umiestnený stacionárny komponent Treat House, ktorý sa napája zo siete. Má vlastnú kameru s nočným videním spolu s obojsmerným systémom komunikácie cez zabudovaný mikrofón a reproduktor. Ak zariadenie deteguje štekot psa, automaticky na to upozorní používateľa cez aplikáciu. Ten potom môže aktivovať guľu Bird, rozprávať na nepokojné zviera alebo mu dať na diaľku maškrtu zo vstavaného dávkovača granúl.

Pupple - inteligentný robot pre psov.

Dávkovač sa dá nastaviť aj tak, aby sám automaticky poskytol granule podľa vopred naprogramovaného časového rozvrhu. Podobne aj zvukový systém môže mať v sebe uloženú hlasovú správu od používateľa, ktorá sa prehrá vždy, keď zariadenie zaregistruje štekot alebo kvílenie psa.

Inteligentný systém Pupple je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už podarilo prekonať stanovenú hranicu 100 000 dolárov. Dá sa získať za 165 dolárov v súprave Bird a Nest alebo v kompletnej zostave Bird, Nest a Treat House za 289 dolárov. Predpokladaný termín začatia distribúcie prvých kusov je stavený na júl 2019.

Pupple - inteligentný robot pre psov.