Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Projektor LG CineBeam premieta 4K obraz len z 5 cm od steny

Projektor LG CineBeam premieta 4K obraz len z 5 cm od steny
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí výrobcovia sa zrejme nevedia dočkať výstavy CES 2019 v Las Vegas a už dopredu oznamujú svoje nové produkty. Spoločnosť LG tak odhalila druhú generáciu projektora CineBeam, ktorý dokáže premietnuť 4K obraz zo vzdialenosti len niekoľkých centimetrov od steny.

Aby ste s modelom projektora CineBeam HU85L od LG mohli na stenu premietnuť obraz s uhlopriečkou 90 palcov (228,6 cm), stačí aby bol položený o niečo viac ako 2 palce (5,08cm) od steny. Pokiaľ sa posunie projektor asi 7 palcov (17,8 cm) od steny, dokáže premietať obraz s uhlopriečkou až 120 palcov (cca 305 cm). Projektor pritom disponuje 12-bodovou funkciou korekcie lichobežníka, aby sa zabezpečili ostré hrany bez skreslenia.

4K projektor LG CineBeam HU85L

Projektor s rozlíšením UHD (3 840 x 2 160 obrazových bodov) má svietivosť 2 500 ANSI lúmenov, pričom spoločnosť LG sľubuje verné vykresľovanie čiernej farby, výnimočnú čistotu obrazu a presnú reprodukciu farieb. Výrobca zatiaľ neodhalil žiadne presnejšie informácie. Samozrejme bude záležať aj od plochy, na ktorú sa obraz premieta a od okolitých svetelných podmienok.

4K projektor LG CineBeam HU85L

CineBeam Laser 4K projektor podporuje aj technológiu umelej inteligencie LG ThinQ, ktorá používateľovi umožní komunikovať s projektorom pomocou hlasových povelov cez pribalený diaľkový ovládač Magic Remote. Ovládač má podsvietené tlačidlá, ktoré sa rozsvietia, keď sa ovládač zdvihne. Projektor disponuje portami USB, Ethernet a HDMI a podporuje aj bezdrôtový prenos obsahu.

Bližšie informácie o novom projektore spoločnosť LG nepochybne doplní počas výstavy CES 2019, ktorá sa začne 8. januára.

4K projektor LG CineBeam HU85L