Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Priestor a čas môže ušetriť parná práčka so sušičkou Electrolux

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čoraz viac ľudí vyznáva minimalistický štýl a aj vo svojej domácnosti hľadajú úsporu priestoru. Navyše, ak ešte aj bývajú v poddimenzovaných bytoch, s malými kúpeľňami. Preto sa stávajú populárne takzvané spojené spotrebiče, ako sú napríklad aj práčky so sušičkou. V tomto trende nezaostáva ani Electrolux a predstavil kombináciou práčky so sušičkou, ktorá využíva technológiu naparovania, podobnú ako v profesionálnych čistiarňach.

Práčka so sušičkou EW7W361S má kapacitu bubna práčky až na 10 kilogramov bielizne, zatiaľ čo kapacita sušenia je 6 kíl. Maximálna sila pri odstreďovaní je dokonca až 1600 otáčok za minútu. Hlavnou výhodou spotrebiča je však to, že pri praní využíva parnú technológiu.

„Kedy nám vlastne para uvoľňuje vlákna tkanín a tým pádom je menej náročné žehlenie a bielizeň nám vychádza nepokrčená. Rovnako nám para aj odstraňuje zápach, a preto je prádlo čisté a voňavé,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Vývojári pridali tomuto spojenému spotrebiču inteligentný systém DualCare, ktorý automaticky upravuje jednotlivé fázy prania a sušenia tak, aby sa bielizeň nepoškodila a bola dostatočne vypraná a vysušená.

„Vďaka tejto funkcii si vlastne nastaví všetky parametre presne podľa hmotnosti a druhu textílií a tkaním, ktoré tam dávame.“

Stáva sa, že ak odložíme bielizeň, v ktorej sme sa spotili pri fyzicky náročnejších činnostiach, na druhý deň môže zapáchať. Para je však známa tým, že účinne zabíja baktérie a tak jej vlastnosti využili vývojári i v spojení s funkciou, ktorá dokáže bielizeň príjemne osviežiť.

„Pri navolení funkcie FreshScent namiesto prášku dávame do násypky špeciálny parfém, ktorý si výrobca sám vyvinul. A počas tohto procesu vlastne sa tento parfém zmieša s parou a výsledkom je vlastne čisté prádlo, ktoré je prevoňané, osviežené a môžete si ho vlastne hneď obliecť na seba.“

Kombinovaná práčka so sušičkou je pritom pripravená aj na dnešnú rýchlu dobu, a tak človeka nezaskočí ani nečakaná pracovná schôdzka alebo niečo podobné.

„Tento spotrebič nám prináša aj funkciu hodinového prania a sušenia, čo znamená, že môžete si veci oprať, rovno vysušiť a za hodinu ste pripravený a môžete odísť.“

Pri niektorých sušičkách sa často skondenzovaná voda odvádza do zásuvky, ktorú musí používateľ sám vylievať. V tomto prípade je však systém nastavený tak, aby prakticky nevyžadoval žiadnu údržbu.

„Využíva princíp kondenzačného sušenia, kedy sa vlastne prebytočná vlhkosť tkaniny odparuje a je odvádzaná rovno do odpadu, čiže nemusíte sa starať o nejakú náplň šuplíka,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Práčka so sušičkou Electrolux EW7W361S je tiež vybavená systémom proti penivosti a ochranou proti vytopeniu. Okrem úspory miesta v kúpeľni je šetrnejšia aj z pohľadu spotreby energie, keďže patrí do energetickej triedy A. Vďaka parnej technológii a užitočným funkciám a programom, by tak tento spojený spotrebič mohol zaujať tých, ktorý žijú rýchlym a moderným štýlom.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)