Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budúcnosť displejov s revolučnou modulárnou technológiou Micro LED

Budúcnosť displejov s revolučnou modulárnou technológiou Micro LED
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung dnes pri príležitosti svojej výročnej akcie First Look, ktorá sa uskutočnila na veľtrhu CES v Aria Resort & Casino v Las Vegas, predstavila svoje najnovšie inovácie v modulárnej technológii Micro LED.

Medzi revolučné konfigurácie prezentované na tejto akcii a využívajúce technológiu Micro LED patrili: nový 75-palcový displej, 219-palcová obrazová stena The Wall a ďalšie prelomové veľkosti, tvary a konfigurácie novej generácie modulárnych displejov Micro LED, ktoré získali na veľtrhu CES 2019 ocenenie za najlepšiu inováciu.

„Spoločnosť Samsung je popredným inovátorom zobrazovacích technológií už desiatky rokov,“ uviedol Jonghee Han, prezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics. „Naša technológia Micro LED razí cestu novej revolučnej zmene v oblasti zobrazovacích panelov a prináša inteligentné, prispôsobiteľné displeje, ktoré vynikajú vo všetkých ohľadoch. Technológia Samsung Micro LED nepozná žiadne hranice, len nekonečné možnosti.“

75-palcový displej Micro LED a 219-palcová obrazová stena The Wall s technológiou Micro LED

 

Vďaka špičkovej samovyžarujúcej technológii a podpore modulárneho usporiadania poskytujú displeje Micro LED spoločnosti Samsung jedinečnú kvalitu obrazu, všestrannosť a dizajnové možnosti. Tieto revolučné televízne displeje sa skladajú z jednotlivých modulov Micro LED a obsahujú milióny mikroskopických čipov tvorených anorganickými červenými, zelenými a modrými LED, ktoré vyžarujú vlastné svetlo, a vytvárajú tak na obrazovke žiarivé farby. Táto technológia poskytuje bezkonkurenčnú kvalitu obrazu, ktorá prekonáva všetky ostatné súčasné technológie, ktoré sú v súčasnej dobe k dispozícii na trhu.

Spoločnosť Samsung prezentovala technológiu Micro LED už na minuloročnom veľtrhu CES, kde predstavila kritikmi oceňovanú obrazovú stenu The Wall s uhlopriečkou 146 palcov, ktorá taktiež získala ocenenie. Vďaka technickému pokroku vo výrobe polovodičových štruktúr s ultra jemným rozlíšením, ktoré umožnilo zmenšiť rozostupy medzi jednotlivými mikroskopickými LED čipmi, dokázala spoločnosť Samsung vytvoriť úžasný 4K Micro LED displej s menšou 75-palcovou uhlopriečkou, ktorá je vhodnejšia pre použitie v domácnostiach.

Technológia Micro LED ponúka vďaka svojej modulárnej povahe väčšiu flexibilitu, pokiaľ ide o veľkosť obrazovky, ktorú je možné prispôsobiť priamo na mieru požiadavkám a priestorovým možnostiam užívateľov. Pridaním ďalších Micro LED modulov môžu užívatelia svoj displej rozšíriť na ľubovoľnú požadovanú veľkosť. Modularita technológie Micro LED umožní užívateľom v budúcnosti vytvoriť dokonalé displeje dokonca aj s netradičnými pomermi strán 9x3, 1x7 alebo 5x1, podľa ich priestorových, estetických i funkčných požiadaviek.

Technológia Micro LED spoločnosti Samsung taktiež optimalizuje obsah bez ohľadu na veľkosť a tvar obrazovky. Pridaním ďalších modulov je možné pri displejoch Micro LED od spoločnosti Samsung dokonca aj zvýšiť rozlíšenie – to všetko pri zachovaní nezmenenej hustoty pixelov. Technológia Micro LED teda môže zobraziť všetko počnúc štandardným obsahom s pomerom strán 16:9, cez širokouhlé filmy s pomerom strán 21:9 až k netradičným pomerom strán ako 32:9 alebo dokonca 1:1 – to všetko bez akýchkoľvek kompromisov, pokiaľ ide o kvalitu obrazu.

Vzhľadom na to, že sa displeje Micro LED zaobídu úplne bez rámikov, nie sú medzi modulmi žiadne predely – dokonca ani pri pridávaní ďalších modulov. Výsledkom je ničím nerušený, ohromujúci efekt nekonečnej plochy, vďaka čomu displej elegantne zapadne do akéhokoľvek prostredia. K možnostiam atraktívnych dizajnových riešení ešte ďalej prispieva podpora funkcií, ktoré ponúka režim Ambient.

(Zdroj: Tlačová správa Samsung)