Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové televízory LG: Umelá inteligencia a nekompromisný procesor

Nové televízory LG:  Umelá inteligencia a nekompromisný procesor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť LG Electronics posúva domácu zábavu na novú úroveň predstavením najnovších top modelov televízorov s umelou inteligenciou ThinQ na výstave CES 2019 v Las Vegas.

Vďaka inteligentnému procesoru druhej generácie α (Alpha) 9 Gen 2 a algoritmom systému deep learning ponúkajú predstavené novinky vyššiu úroveň kvality obrazu a zvuku.

Použitím inteligentnej otvorenej platformy umožňujú nové televízory LG prístup k širokej ponuke populárnych zariadení pre umelú inteligenciu naprieč mnohými platformami. Novo integrovaný je systém Amazon Alexa, ktorý doplní už podporovaný Google Assistant. Užívateľov tiež poteší ľahkosť rozpoznávania hlasu a intuitívny Domáci ovládací panel, ktorý umožňuje ovládať širokú škálu zariadení inteligentnej domácnosti priamo z televízora.

Ešte lepší obraz bez šumu

 

Procesor α9 Gen 2 použitý v radoch OLED televízorov LG Z9, W9, E9 a C9 sa môže pochváliť ešte vyššou kvalitou obrazu a zvuku. Vďaka algoritmu deep learning (vyvinutému na základe rozsiahlej databázy viac ako milióna jednotiek vizuálnych dát), ktorý rozoznáva kvalitu zdroja obsahu a určuje najlepšiu metódu vylepšenia pre optimálny obrazový výstup. 8K OLED televízor LG s uhlopriečkou 88 palcov sa môže chváliť vyššími schopnosťami spracovania obrazu, vďaka ktorým ponúka najrealistickejší kvalitu 8K. Výsledkom je ostrý, živý a neuveriteľne detailne vykreslený obraz. Vylepšená je tiež redukcia obrazového šumu.

Okrem detekcie zdroja obsahu nový procesor tiež prispôsobuje krivku mapovania farebných tónov v súlade s okolitými podmienkami, aby ponúkol optimalizovaný jas obrazovky s využitím svojej schopnosti porozumieť, ako ľudské oko vníma obraz v rôznom osvetlení. Procesor využíva senzor okolitého svetla a automaticky upravuje jas podľa potreby. Umelá inteligencia α9 Gen 2 ide ešte ďalej a umožňuje vylepšenie HDR obsahu tým, že prispôsobuje jas tak, aby aj najtmavšie scény ukázal s neuveriteľným kontrastom, detailom a hĺbkou farieb, a to dokonca aj v dobre osvetlených miestnostiach. Použitím inovatívneho zobrazovania od Dolby, ktoré inteligentne prispôsobuje obsah Dolby Vision, televízory LG prinášajú neodolateľný HDR zážitok za meniaceho sa okolitého osvetlenia.

Autentický zvuk

 

Inovácií sa dotkli aj schopnosti zvukovej reprodukcie. Kvalitu zvuku zvyšuje inteligentný algoritmus, ktorý dokáže zmiešať dvojkanálové audio a prinášať presvedčivý zvuk virtual 5.1. Procesor α9 Gen 2 optimalizuje výstup podľa typu obsahu, vďaka čomu sú hlasy čistejšie. Používatelia môžu upraviť nastavenie zvuku tak, aby vyhovovalo podmienkam v miestnosti, alebo nechať nastavenie najlepšej úrovne na samotný televízor, ktorý berie do úvahy svoje umiestnenie v miestnosti. Vlajkové lode medzi televízormi LG navyše disponujú Dolby Atmos, aby vytvárali realistický zvuk pre najautentickejší zážitok.

Tohtoročná séria opäť obsahuje zabudovaný Google Assistant, ktorý bol prvýkrát dostupný v roku 2018 v televízoroch s umelou inteligenciou ThinQ. Používateľom umožňuje spravovať každodenné úlohy, hľadať odpovede a ovládať kompatibilné inteligentné domáce zariadenia. Používatelia, napríklad, nebudú musieť vziať do ruky telefón, aby si objednali pizzu, pretože to môžu urobiť v televízore, a to bez toho, aby prerušili sledovaný program na obrazovke.

Ovládajte hlasom celú domácnosť

 

V roku 2019 LG rozširuje svoje partnerstvo v oblasti umelej inteligencie. V nových televízoroch s umelou inteligenciou ThinQ bude novo zahrnutá tiež služba Amazon Alexa, a to s cieľom poskytnúť používateľom väčšiu flexibilitu, pokiaľ ide o hlasové služby. Stlačením tlačidla Amazon Prime Video na ovládači Magic Remote môžu užívatelia spravovať zariadenia inteligentnej domácnosti, klásť otázky, mať prístup k desaťtisícom zručností a dokonca nastaviť svoju ideálnu Alexa Routine s budením telefónom, dopravnými informáciami a prepínaním obľúbených televíznych kanálov, to všetko svojím hlasom.

Tohtoročné televízory LG s umelou inteligenciou ThinQ ponúkajú tiež vizuálne bohatý zážitok s Alexou pri prehrávaní hudby, kontrole predpovede počasia alebo hľadaní receptov a nápadov na jedlá. Rovnako jednoduché je udržať organizáciu povinností, kontrolovať objednávky na e-shope alebo poskytnúť dopravné informácie obyčajnou hlasovou požiadavkou.

S novou schopnosťou rozoznávania konverzačného hlasu je získanie odpovedí jednoduchšie, ako kedykoľvek predtým. Pochopením kontextu televízory umožňujú zadávanie komplexnejších požiadaviek, čo znamená, že používatelia nemusia zadávať rad opakujúcich sa hesiel, aby získali požadované výsledky. Služba bude dostupná na televízoroch LG s umelou inteligenciou ThinQ vo viac než 140 krajinách.

Podpora pre nadšencov akcie či hrania

 

Procesor α9 Gen 2 využíva tiež vlajková loď pre rok 2019, 8K LCD televízor (model SM99) s uhlopriečkou 75 palcov. Prémiová rada LCD televízorov LG (séria SM9X a SM8X) ponesie nové meno - NanoCell TV - ktoré lepšie zdôrazňuje vylepšenie obrazu pomocou technológie NanoCell (NanoColor), vernosť farieb zo širokého uhla pohľadu (NanoAccuracy) a ultra-úzku fazetu s lesklým dizajnom (NanoBezel). NanoCell televízory LG tiež ponúkajú obraz a zvuk, vyšperkovaný umelou inteligenciou s algoritmom deep learning.

Vďaka zahrnutiu portov HDMI 2.1 vo všetkých tohtoročných OLED televízoroch a vybraných NanoCell televízoroch s umelou inteligenciou ThinQ bude podporovaná technológia high frame rate (HFR). Výsledkom je hladší a jasnejší pohyb pri 120 snímkach za sekundu - v praxi sa toto vylepšenie prejaví najmä pri obsahu s rýchlou akciou, ako je šport alebo akčné filmy.

Podpora pre enhanced audio return channel (eARC) umožňuje nadšencom domácich kín rozšírené používanie konektivity HDMI. Taktiež dáva možnosť užívať si audioformáty najvyššej dostupnej kvality so skvelým detailom a hĺbkou zvuku. Novinky sú tiež kompatibilné s variable refresh rate (VRR), rovnako ako s automatic low latency mode (ALLM), ktorý pomáha poskytovať čistý obraz bez trhania, čo z nich robí vynikajúcu voľbu pre hráčov.

(Zdroj: Tlačová správa LG)