Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Otočná selfie kamera Obsbot Tail bude vašim osobným režisérom

Otočná selfie kamera Obsbot Tail bude vašim osobným režisérom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ chcete nakrúcať video so sebou samým v zábere, musíte si zaobstarať dlhú selfie tyč alebo dron, ktorý vás bude sledovať či jednoducho kamaráta, ktorý sa o to postará. No vďaka otočnému systému a umelej inteligencii to kamera Obsbot Tail vybaví všetko za vás.

Či už sa preháňate na skejtborde, tancujete alebo len chcete nakrútiť neposedné dieťa alebo šteňa, stačí ak umiestnite kamaeru Obsbot Tail na vhodné miesto, z ktorého bude mať dobrý výhľad, klepnutím prsta v sprievodnej aplikácii vyberiete objekt, ktorý má sledovať a začnete nakrúcať vaše video.

Kamera s valcovým telom má rozmery 185 x 83 mm a je vybavená objektívom s optickou transfokáciou. Je namontovaná na základni, ktorá je zároveň motorizovaným trojosovým stabilizátorom. Predný senzor sa zameriava na sledovanie objektu, zatiaľ čo kamera ukladá video v rozlíšení 4K UHD pri rýchlosti 60 snímok za sekundu a to dokonca s obrazovou technológiou HDR10. Je možné snímať aj statické fotografie v rozlíšení 12 megapixlov.

Automatická otočná selfie kamera Obsbot Tail.

Čínsky výrobca Remo Technology svojej selfie kamere pridal aj mozog v podobe procesora HiSilicon Hi3559A, ktorý pridáva aj inteligentné funkcie. Používatelia tak môžu využiť množstvo režimov nakrúcania videí, ktoré budú riadené umelou inteligenciou. Tá zastúpi rolu režiséra a vyskladá zaujímavé zábery. V mobilnej aplikácií je možné si nastaviť viac ako 20 pohybov a funkcií kamery, pričom používateľ má k dispozícii aj možnosť ovládania kamery prostredníctvom ručných gest, ktoré sa dajú naprogramovať tak, aby spustili určité funkcie kamery, keď ich senzor v nej zaregistruje.

Automatická otočná selfie kamera Obsbot Tail by sa mala od budúceho týždňa objaviť na start-up portáli Kickstarter.

Automatická otočná selfie kamera Obsbot Tail.

Automatická otočná selfie kamera Obsbot Tail.