Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Indukčné varné dosky Nikola Tesla Prime dokážu samé odsávať paru

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Firma Elica je známa svojimi odsávačmi pár, ktoré do moderných kuchýň prinášajú dizajnovo zaujímavé prvky v kombinácii s najnovšími technológiami. Vývojári z talianskej dielne sa rozhodne neboja inovácií a tak sa rozhodli odsávač pár zabudovať dokonca priamo do jedného z najčastejšie používaných spotrebičov v kuchyni. Výsledkom sa stala indukčná varná doska Nikola Tesla Prime.

Indukčná varná doska Elica Nikola Tesla Prime v sebe taliansky dizajn s funkčnými požiadavkami. Sklokeramická indukčná varná doska obsahuje štyri varné zóny, dve s priemerom 160 milimetrov a dve s priemerom 200 milimetrov.

„Doska je pripojiteľná na 220 voltov. Má jednoduché dotykové ovládanie a takisto používa technológiu detekcie varných nádob,“ hovorí pán Štefan Kovalčík, NAY.

Nikola Tesla Prime sa však od iných indukčných varných dosiek odlišuje tým, že medzi varnými zónami sa uprostred nachádza integrovaný ventilačný systém pre odsávanie pár a filtráciu pachov, ktoré vznikajú počas varenia.

„Napriek tomu, že nie je odsávač pár nad varnou plochou, ale je jej súčasťou, má dostatočne silný sací výkon a dokáže odsať až 422 metrov kubických za hodinu.“

Napriek jeho minimálnej veľkosti sa výkon systému dá porovnávať s kuchynskými digestormi bežných rozmerov.

„Digestor, ktorý je súčasťou varnej dosky, môže mať oba typy odsávania pár a to je buď recyrkulačný alebo odvetrávací, pomocou ktorého odchádza vzduch von.“

Vďaka priamej komunikácii s doskou je odsávač pár schopný prijímať informácie z varných zón a automaticky nastaví ideálnu úroveň odsávania. Používateľ si môže odsávanie nastaviť aj manuálne, a to až v 9 úrovniach výkonu, priamo cez dotykové ovládanie na varnej doske.

V súvislosti s touto varnou doskou vyvinutý aj keramický uhlíkový filter, ktorý sa môže pochváliť vysokou schopnosťou pohlcovania pachov z varenia. Jeho výhodou je aj dlhá životnosť vďaka schopnosti regenerácie. Plocha samotnej varnej dosky sa pritom dá jednoducho očistiť a rovnako ľahko udržiavateľná je aj liatinová mriežka odsávača.

„Údržba digestora je veľmi jednoduchá, pretože liatinovú mriežku vieme umyť aj v umývačke riadu. A takisto uhlíkový keramický filter, ktorý používa, vieme očistiť za pomoci rúry, ktorú nastavíme na 200 stupňov Celzia.“

Celá technológia odsávania pár vo varnej doske má napriek svojmu výkonu kompaktné rozmery a tak sa netreba obávať, žeby bola inštalácia náročná.

„Aj keď je digestor súčasťou varnej dosky, je pomerne tenká, nepresiahne 21 centimetrov a je pomerne ľahko zabudovateľná do kuchynskej linky a hneď pod ňu môžeme zabudovať aj zásuvky,“ dopĺňa pán Štefan Kovalčík, NAY.

Elica Nikola Tesla Prime prináša inovatívne technológie a funkcie, ktoré sa výrobcovi podarilo integrovať do jediného zariadenia. Tento spotrebič by tak mohol osviežiť nejednu modernú kuchyňu, ktorá vďaka integrovanému digestoru v indukčnej doske môže využiť dizajnové princípy minimalizmu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)