Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický záhradník iRobot Terra sa postará o váš trávnik

Robotický záhradník iRobot Terra sa postará o váš trávnik
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Robotické vysávače spoločnosti iRobot sú už niekoľko rokov užitočnými pomocníkmi pre čistenie domácností, no tentoraz sa výrobca rozhodol svoje technológie preniesť von. Nová robotická kosačka Terra je navrhnutá ako inteligentný stroj, ktorý bude udržiavať váš trávnik.

Podľa vyjadrenia spoločnosti iRobot by nová robotická kosačka Terra mala kosiť trávu rovnako dobre ako ľudia. Vďaka inteligentným algoritmom sa dokáže pohybovať v priamych líniách tam a späť, až kým celý trávnik nebude mať požadovanú výšku.

Niektoré súčasné robotické kosačky sa pri navigácii spoliehajú na ohraničujúce ploty alebo drôty, ktorými sa vymedzia hranice kosenia. Takže zvyčajne majú problém pracovať okolo kvetinových záhonov. Oproti nim sa môže Terra pochváliť technológiu iRobot Imprint Smart Mapping a pre svoju orientáciu využíva nový bezdrôtový komunikačný systém.

Robotická kosačka iRobot Terra.

Namiesto drôtu stačí, ak používateľ pred kosením umiestni vo svojej záhrade samostatné zariadenia v podobe kolíkov, ktoré slúžia ako také majáky pre vymedzenie hraníc. Ich rozloženie si robotická kosačka Terra zmapuje a naučí sa ho. Potom ju už len stačí aktivovať alebo si používateľ cez sprievodnú mobilnú aplikáciu iRobot Home môže naplánovať kosenie na príhodný čas. Aplikácia poskytne Ďalšie funkcie, vrátane vytvárania máp kosenia či nastavenia výšky rezu trávy.

Robotická kosačka iRobot Terra.

V prípade, že zabudovaná batéria v robotickej kosačke sa blíži k vybitiu, Terra sa automaticky vráti do svojej nabíjacej základne. Po nabití kosačka opäť pokračuje v kosení v mieste, kde naposledy skončila.

Inteligentná robotická kosačka iRobot Terra bude dostupná v priebehu tohto roka. Cena zatiaľ nebola oznámená.

Robotická kosačka iRobot Terra.