Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pero pre umelcov, ktorého hrot funguje ako malá zbíjačka

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorí umelci vytvárajú kresby s perom a atramentom tak, že pozostávajú z malých podiek či čiarok. Práve nim sa vývojári z belgickej spoločnosti Dozendots rozhodli uľahčiť prácu a vytvorili špeciálne gulôčkové pero Inki s pohybujúcou sa špičkou napájanou batériou.

Pero Inki je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele alebo mosadze. Vo vnútri sa nachádza motorček, ktorý pohybuje s titánovým hrotom pera hore a dole rýchlosťou až 700 pohybov za minútu. Otočením zadnej časti pera sa spustí motorček a začne pohybovať s hrotom. Integrovaný gélový tlmič pomáha udržiavať pero stabilné, zatiaľ čo sa špička pera pohybuje.

Po aktivácii motorčeka potom používateľ jednoducho posúva špičku pera po papieri, mení uhol, tlak a rýchlosť pohybu tak, aby mohol vytvárať rôzne zaujímavé efekty. V závislosti od toho, ako sa pero Inky používa, môže používateľ vytvárať linky z bodiek alebo čiarok, či dokonca malé znaky v tvare písmen U alebo V. Samozrejme, že po vypnutí motorčeka sa dá Inki používať ako bežné umelecké pero pre kreslenie kontinuálnych čiar. Napájanie je zabezpečené jedinou vymeniteľnou batériou typu AAA, ktorá by mala vydržať približne štyri hodiny používania.

Umelecké pero Inki

Umelecké pero Inki je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 35 EUR v prevedení z nehrdzavejúcej ocele (strieborná) alebo z mosadze (zlatá). K dispozícii je aj prémiový model s titánovou povrchovou úpravou za 100 EUR. Plánovaná maloobchodná cena základného modelu bola stanovená na 70 EUR, zatiaľ čo titánové pero bude stáť 200 EUR. Pokiaľ sa podarí vyzbierať požadovaná čiastka a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť zasielané niekedy v priebehu júna 2019.

Umelecké pero Inki