Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

iRobot Roomba i7+: Robotický vysávač, ktorý skutočne vie, kde má vysávať

iRobot Roomba i7+: Robotický vysávač, ktorý skutočne vie, kde má vysávať
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť iRobot dnes na Slovensku predstavila robotický vysávač Roomba i7+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base. Roomba i7+ prináša do segmentu robotických vysávačov novú úroveň inteligencie a automatizácie. Dokáže totiž spoznať, zmapovať a prispôsobiť sa pôdorysu domácnosti.

Vďaka inteligentnému mapovaniu Imprint si zapamätá viac pôdorysov (napríklad poschodí) a názvy konkrétnych miestností, takže užívateľ si môže jednotlivé vysávania prispôsobiť a vyslať robota povysávať vybrané miestnosti pomocou hlasu1 alebo cez aplikáciu iRobot HOME. Keď Roomba i7+ dokončí vysávanie, sama si vyprázdni zásobník do stanice Clean Base. Do tej sa zmestí až 30 zásobníkov plných špiny a nečistôt, takže užívateľ nepomyslí na vysávanie celé týždne. Navyše sa ešte viac zvýši užívateľský komfort, keďže sa eliminuje prášenie často spojené s vysýpaním zásobníka robota.

„So schopnosťou spoznať, zmapovať a prispôsobiť sa pôdorysu domácnosti a s uvedením automatickej vyprázdňovacej stanice, iRobot Roomba i7+ reprezentuje najpokročilejší robotický vysávač, aký bol kedy vyrobený,“ povedal Colin Angle, prezident a CEO iRobot. „Tento robot je naplnením pôvodnej vízie, ktorú sme mali takmer pred 20 rokmi, keď sme sa vydali na cestu vyrobiť robotický vysávač.“

Rozumie vašim povelom

 

Roomba i7+ je začiatkom novej éry spotrebných robotov. Užívateľovi umožňuje vysávať konkrétne miestnosti v domácnosti. Roomba i7+ spozná vďaka inteligentnému mapovaniu Imprint pôdorys domácnosti a užívateľovi dáva možnosť úplnej kontroly nad tým, ktoré miestnosti budú vysávané a kedy. Robot spozná každú miestnosť a zapamätá si až 10 rôznych pôdorysov, takže užívateľ môže preniesť robota na iné poschodie, alebo do inej domácnosti, kde robot zistí svoju polohu a bude vysávať podľa pokynov.

Patentovaná navigácia iAdapt 3.0 s technológiou vSLAM pomáha robotu Roomba i7+ bezproblémovo a efektívne sa navigovať po domácnosti. Vďaka nej vie, kde už bol a na ktorých miestach ešte treba upratať. Roomba i7+ sa tiež prispôsobuje meniacim podmienkam v domácnosti, takže vždy pozná najlepší spôsob čistenia.

Roomba i7+ spolupracuje s podporovanými zariadeniami Alexa™ a Google Assistant a je jediným robotickým vysávačom, ktorý užívateľovi umožňuje vysávať konkrétne miestnosti pomocou hlasového povelu. Napríklad stačí povedať „Alexa, ask Roomba to clean my kitchen“ alebo „Hey Google, clean the living room“ a Roomba i7+ sa pustí do vysávania príslušnej miestnosti. Keď skončí, robot sa vráti do svojej stanice, aby sa nabil a automaticky vyprázdni zásobník do automatickej vyprázdňovacej stanice Clean Base.

Sama sa vyprázdni

 

Robotický vysávač iRobot Roomba i7+ posúva pohodlie na úplne novú úroveň s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base, ktorá automaticky vyprázdni obsah zásobníka robota Roomba i7. Stanica Clean Base je “prvá svojho druhu” a mení vysávanie na čistú prácu bez prášenia. Špina a prach sa ukladajú do uzavretého vrecka, takže už nikdy nemôžu uniknúť. Keď je vrecko stanice plné, užívateľ je notifikovaný cez aplikáciu iRobot HOME. Vtedy stačí vrecko jednoducho vytiahnuť z Clean Base a založiť nové. Kapacita vrecka je až 30 plných zásobníkov špiny, takže užívateľ nemusí myslieť na vysávanie celé týždne.

„iRobot odpovedá dlhodobému dopytu zo strany užívateľov, aby si Roomba sama vyprázdňovala zásobník po každom vysávaní,“ povedal Jean-Jacques Blanc, generálny riaditeľ a viceprezident pre EMEA v iRobot. „Táto funkcia posúva užívateľské pohodlie, keďže odstraňuje prášenie, ktoré niekedy vznikalo pri vyprázdňovaní zásobníka robota. So schopnosťou zapamätať si domácnosť, vysávať konkrétne miestnosti a automaticky sa vyprázdňovať, Roomba i7+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base doslova oslobodzuje zákazníka od všetkých aspektov vysávania – od začiatku až po koniec – a to na celé týždne.“

Vysoký výkon, inteligentné čistenie

 

iRobot je jediným výrobcom robotických vysávačov, ktorý v robotoch využíva dve gumené kefy určené na rôzne povrchy. Obe kefy spolupracujú, aby efektívne vyčistili nielen pevné podlahy, ale aj koberce. Robot Roomba i7+ automaticky prispôsobí zdvih čistiacej hlavy, takže dve gumené kefy majú neustály kontakt s podlahou. Jedna kefa nečistoty uvoľňuje a druhá, ktorá sa točí v protismere, ich dvíha. A namiesto štetín, ktoré sa môžu ohýbať a nezachytiť všetky nečistoty, flexibilné gumené kefy priľnú k podlahe a odstránia všetko od jemného prachu, až po vlasy a veľké nečistoty.

Vďaka kompaktným rozmerom vysáva aj na ťažko dostupných miestach a pod nábytkom a vďaka vysokoúčinnému filtru zachytí až 99% plesní, peľu, roztočov, mačacích a psích alergénov.
Využitím technológie Dirt Detect – patentovanej funkcie iRobot – Roomba i7+ vždy vyhľadáva miesta, ktoré vyžadujú viac pozornosti. Senzory robota rozoznajú viac znečistené miesta, ako napríklad pri vchodových dverách a upozornia robot, aby sa im intenzívnejšie venoval, až kým nie sú úplne čisté. Keď Roomba i7+ ukončí vysávanie, užívatelia si môžu pozrieť Clean Map report cez aplikáciu iRobot HOME a vidieť, kde robot vysával a iné detaily.

Cena a dostupnosť

 

Robotické vysávače iRobot Roomba i7/i7+ budú na Slovensku v predaji od 14. februára 2019 za maloobchodnú cenu 899€ s DPH v prípade modelu i7 a 1199€ s DPH za model i7+, vrátane vyprázdňovacej stanice Clean Base. Samotnú vyprázdňovaciu stanicu Clean Base bude možné kúpiť za 399,99€ s DPH.

(Zdroj: Tlačová správa iRobot)