Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tri nové soundbary Panasonic: Dolby Atmos, DTS:X a Chromecast

Tri nové soundbary Panasonic: Dolby Atmos, DTS:X a Chromecast
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic predstavila soundbary SC-HTB900, SC-HTB700 a SC-HTB510, svoje najvyspelejšie audiosystémy pre zvuk domáceho kina a počúvanie hudby. Modely HTB900 a HTB700 podporujú najnovšie priestorové audioformáty Dolby Atmos a DTS: X.

Všetky soundbary vynikajú čistým a dynamickým zvukom s prepracovaným priestorovým efektom. Soundbary SC-HTB900 a HTB510 majú v základnej výbave technológiu Chromecast a umožňujú tak jednoduché streamovanie hudby z mobilných zariadení. Oba podporujú tiež Google Assistant, takže používatelia, ktorí túto službu využívajú, môžu ovládať základné funkcie hlasovými povelmi.

Na vývoji modelu HTB900 sa podieľali špecialisti renomovanej značky Technics, ktorá patrí do portfólia spoločnosti Panasonic. Tento najvyšší model sa vďaka tomu výborne hodí pre náročných poslucháčov hudby. Jeho režim Berlin Philharmonic Hall Mode, imituje akustické vlastnosti jednej z najpopulárnejších koncertných sál sveta. Poslucháči môžu navyše tento režim spojiť so streamingovou službou Digital Concert Hall, ktorú produkuje Berlínska filharmónia.

Soundbar Panasonic SC-HBT900

Zvukové vlastnosti

 

Vynikajúci priestorový zvuk vďaka technológiám Dolby Atmos a DTS:X

Soundbary HTB900 a HTB700 podporujú špičkové objektové audioformáty Dolby Atmos a DTS: X, ktoré priniesli do sveta domácich kín skutočnú revolúciu. Popri tradičných membránach smerujúcich dopredu sú vybavené aj reproduktormi smerujúcimi nahor. Ich zvuk sa odráža od stropu a poslucháč tak vníma aj efekty znejúce zhora a ocitá sa uprostred deja.

Vysoký výkon a čistý zvuk

Na vývoji soundbaru HTB900 spolupracovali odborníci renomovanej hi-fi značky Technics. Vďaka tomu nesie tento model certifikát "Tuned by Technics" a ponúka najlepší zvuk zo všetkých noviniek. Jeho vysoký výkon 505 W je rozdelený do šiestich stredových reproduktorov s priemerom 6,5 cm a dvoch výškových membrán kompatibilných so štandardom Hi-Res Audio. Model SC-HTB700 s výkonom 376 W obsahuje tri stredopásmové reproduktory s veľkosťou 6,5 cm. Kompaktný typ SC-HTB510 (s rozmermi 4,5 x 12 cm) je vybavený dvoma širokopásmovými reproduktormi a poskytuje výkon 240 W.

Vylepšené vlastnosti – lepšie hĺbky, čistejší zvuk a masívny subwoofer

Pri modeloch HTB900 a HTB700 bol prepracovaný dizajn šasi aj tvar membrán reproduktorov. Tak bolo dosiahnuté vyššieho frekvenčného rozsahu, predovšetkým smerom k hlbokým tónom a súčasne sa zlepšila zrozumiteľnosť filmových dialógov. Membrány sú zasadené do dlhých portov s rebrovitou konštrukciou.

Oba vyššie modely (HTB900 a HTB700) dopĺňa aj robustný bezdrôtový subwoofer s reproduktormi smerujúcimi k podlahe, čo posilňuje prieraznosť a silu basových tónov. Masívnejšia konštrukcia sounbaru aj subwoofera prispela k eliminácii nežiadúcich vibrácií. Bezdrôtovým subwooferom je vybavený aj model HTB510.

Variabilita umiestnenia

Modely HTB900 a HTB700 je možné okrem položenia na televízny stôl či poličku inštalovať tiež na stenu. Tomuto režimu vychádza v ústrety aj sklon zvuku cca 7°.

Soundbar Panasonic SC-HBT900

Design

 

Menej je viac

Čistý a minimalistický dizajn Soundbar HTB900 a HTB700 je vhodný ku všetkým moderným televízorom. Kovová mriežka použitá u HTB900 a tkanina prekrývajúca reproduktory modelu HTB700 elegantne kontrastuje s atraktívnou povrchovou úpravou.

Kompaktný model HTB510 s tmavým metalickým povrchom a čiernym textilným prekrytím reproduktorov je mimoriadne štíhly a hodí sa k televízorom každého druhu aj k väčšine domácich systémov.

Soundbar Panasonic SC-HBT700

Konektivita

 

Podpora technológie Chromecast

Modely HTB900 a HTB510 sú vybavené technológiou Chromecast, ktorá používateľom umožňuje bezdrôtovo streamovať hudbu z mobilných zariadení a počúvať tak pomocou Soundbar napríklad skladby zo Spotify a ďalších služieb. Hudba je posielaná v digitálnej podobe z routeru priamo do Soundbar a je spracovaná systémami zodpovedajúcimi štandardom Hi-Res Audio. Technológia Multi-room Sync umožňuje navyše streamovať rovnaký obsah do viacerých miestností súčasne a rozviesť tak bezdrôtovo zvuk po celom byte.

Hlasové ovládanie – Google Assistant

Pokiaľ k Soundbaru HTB900 či HTB510 pripojíte reproduktor Google Home alebo iný systém s hlasovým ovládaním Google Voice, môžete prehrávanie hudby ovládať aj hlasovými povelmi pomocou služby Google Assistant. Táto služba nemusí byť dostupná vo všetkých krajinách.

Aplikácia Panasonic Music Control

Soundbar HTB900 je kompatibilný s mobilnou aplikáciou Panasonic Music Control, ktorá umožňuje vytvoriť playlist pomocou telefónu, tabletu alebo s využitím hudobného servera. Táto aplikácia ponúka maximálne pohodlné ovládanie.

4K Pass Through

Modely HTB900 a HTB700 podporujú funkciu 4K Pass Through. To umožňuje jednoduché prepojenie zdroja 4K obrazu (napr. UHD Blu-ray prehrávače), Soundbar a 4K televízora. Oba modely tiež podobnú funkciu HDR Pass Through.

Soundbar Panasonic SC-HBT900

(Zdroj: Tlačová správa Panasonic)