Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 91

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Slovenská spoločnosť Sygic predstavila novú funkciu Alcohol Calculator, ktorá bude k dispozícii pre majiteľov vozidiel značky Ford s infotainment systémom s Sync 3. Neskôr sa pridajú aj iné platformy, ako je napríklad Mirror Link. Funkcia Alcohol Calculator pre výpočet alkoholu v krvi sa vodiča po nastúpení do auta spýta, či pil alkohol. Ak je odpoveď kladná, na dotykovej obrazovke sa zobrazia štyri otázky – pohlavie, hmotnosť, počet vypitých nápojov a čas od posledného nápoja. Na základe odpovedí aplikácia rozhodne, či je pre vodiča bezpečné šoférovať.

Nový ručne vyrábaný klavír Spirio | r rozširuje funkčnosť originálneho nástroja o schopnosť zaznamenávať živé vystúpenia ľudí, ktorí skutočne sedia pri klavíri. Skladby sa ukladajú do vlastného formátu výrobcu vo vysokom rozlíšení alebo do formátov MIDI či MP3 pre jednoduché zdieľanie. Pomocou aplikácie si vie hudobník svoju hru vypočuť, zameria sa na chyby a takto sa dokáže zdokonaľovať novým spôsobom. K dispozícii bude možno aj knižnica skladieb známych hudobníkov, ktorí na nástroji hrali. S klavírom Spirio | r si tak môžete naživo, priamo doma, vypočuť súkromný koncert niektorej z veľkých klavírnych hviezd, pri ktorom sa budú samozrejme automaticky pohybovať aj klávesy nástroja tak, ako to bolo zaznamenané pri skutočnej hre na klavír.