Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microlife BP A3L je vybavený technológiami pre rýchle a presné meranie tlaku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ako sa vraví, zdravie máme len jedno. Na prípadné problémy môže pritom poukázať aj naše srdce. Existuje preto množstvo domácich tlakomerov, no nie všetky poskytnú relevantné výsledky. My sme si dnes pre vás vybrali taký, ktorý je vybavený technológiou merania už počas nafukovania manžety pre dosiahnutie rýchlych a najmä presnejších výsledkov.

Vysoký alebo nízky krvný tlak trápi mnoho ľudí po celom svete. A tak by mal jeho kontrole zrejme každý, komu záleží na jeho zdraví, venovať v istých intervaloch aspoň pár minút. Používatelia pritom od domácich tlakomerov očakávajú určitú presnosť. A to je aj dôvod, prečo sa výrobca Microlife rozhodol svoj model tlakomera BP A3L Comfort vybaviť hneď niekoľkými technológiami.

„Vďaka technológii IMT zariadenie meria už pri nafukovaní manžety, vďaka čomu sa zariadenie dostane rýchlejšie k výsledku a upozorní o tom používateľa na displeji. Vieme, aká je srdcová arytmia nebezpečná, aj preto výrobca vybavil toto zariadenie funkciou PAT, ktorá pomôže toto nebezpečenstvo odhaliť,“ vysvetľuje pán Štefan Kovalčík, NAY.

Pri meraní poslúži i funkcia Gentle+, ktorá zabezpečí rýchlu kontrolu tlaku. Merania sú pritom klinicky overené podľa protokolu BHS od Britskej spoločnosti pre hypertenziu. Keďže lekári pri používaní domácich tlakomerov odporúčajú minimálne 2 merania, je zariadenie A3L, pre dosiahnutie presnejších hodnôt, vybavené aj technológiou Microlife Average Mode, v skratke MAM.

„Vďaka ktorej sa uskutočnia tri merania hneď za sebou. Tieto výsledky sa spriemerujú a dajú tak reálnejší výsledok.“

Nesprávne nasadenie manžety môže ovplyvniť výsledky meraní. K tomu by však v prípade manžety tlakomera A3L nemalo dôjsť vďaka šikovnej pomôcke. Manžeta je pritom tvarovaná tak, aby bola pohodlná a je vhodná pre všetky bežné veľkosti ramien.

„Výrobca zakomponoval do manžety indikátor, ktorý nás upozorní na nesprávne nasadenie, prípadne pohyb ramena. Manžeta má kónický tvar, dokážeme s ňou tlak merať aj na väčších ramenách.“

Domáci tlakomer z dielne Microlife má pritom dostatočne veľký displej, na ktorom sa zobrazujú merané hodnoty a rovnako aj dátum a čas.

„Čo ocenia aj starší ľudia vďaka veľkým čísliciam. Aby používateľ lepšie porozumel tomu výsledku, tak sa ukazuje hodnota aj vo farebnej škále.“

Tlakomer je dokonca vybavený USB portom pre pripojenie k počítaču. Bezplatný sprievodný softvér tak môže poslúžiť pre ľahkú analýzu nameraných hodnôt krvného tlaku. No i samotné zariadenie má dostatočne veľkú vnútornú pamäť.

„Vďaka ktorej si tam môžu profil osobný vytvoriť dvaja používatelia a uložiť si tam až 99 hodnôt nameraných a skontrolovať si v podstate terajší stav s predošlým,“ dodáva pán Štefan Kovalčík, NAY.

Tlakomer Microlife BP A3L Comfort sa so svojimi modernými technológiami môže postarať o jednoduché, rýchle a najmä presnejšie výsledky meraní krvného tlaku v nejednej domácnosti. Je totiž vždy lepšie vedieť aký máme zdravotný stav a nezačať prípadné problémy zisťovať a riešiť až vtedy, keď by už mohlo byť neskoro.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)